-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Brexit“ „Moody's“ pablogino Britanijos skolinimosi reitingo perspektyvą

Tarptautinė reitingų agentūra „Moody's“ penktadienį pablogino Didžiosios Britanijos skolinimosi reitingo perspektyvą iki neigiamos, kai šalis ketvirtadienio referendume nubalsavo už pasitraukimą iš Europos Sąjungos.
„Moody's“
„Moody's“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors pačio reitingo, siekiančio „Aa1“, agentūra nesumažino, „Moody's“ pabrėžė prognozuojanti, kad po Britanijos išstojimo iš ES, vadinamojo „Brexit“, šaliai ruošiantis pasitraukimui, jos ūkio augimas sulėtės, pasunkės ekonominių sprendimų priėmimas, suprastės šalies finansinė padėtis.

„Moody's“ prognozuoja, kad per tuos kelerius metus, kuomet Jungtinė Karalystė turės susitarti dėl naujų prekybos santykių su ES, vyraus itin didelis netikrumas, smukęs pasitikėjimas ir mažesnės išlaidos ir investicijos, – visa tai lėtins ūkio plėtrą“, – mano agentūros specialistai.

„Ilguoju laikotarpiu, jeigu Jungtinei Karalystei nepavyks susitarti dėl palankių prekybos sąlygų su ES ir kitomis šalimis, JK augimo perspektyvos bus dar prastesnės, negu dabar prognozuojama“, – pridūrė „Moody's“.

Per šias derybas su Europos Sąjunga dėl politinių, ekonominių ir prekybinių santykių daugelis su investicijomis ir išlaidomis Britanijoje susijusių sprendimų bus sustabdyta, mano „Moody's“.

Labai daug kas priklausys nuo būsimos prekybinės partnerystės tarp Britanijos ir ES. Šiuo metu dvišalė prekyba yra visiškai laisva.

„Moody's“ taip pat mano, kad vyriausybės pasikeitimas Britanijoje, kai atsistatydins dabartinis premjeras Davidas Cameronas, sukels dar daugiau netikrumo dėl šalies finansinės disciplinos.

Tai, ką Britanija sutaupys nebemokėdama į ES biudžetą, nekompensuos neigiamų jos sprendimo pasekmių šalies ūkio plėtrai, pabrėžė „Moody's“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius