-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Donaldo Trumpo pareiškimo svaras pinga toliau

Didžiosios Britanijos svaras pirmadienį smarkiai pinga, nepaisant to, kad britų premjerė Theresa May sulaukė išrinktojo Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo palaikymo dėl „Brexit“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Investuotojai nerimauja, kad Britanija pasirinks konfrontacijos su ES kelią.

D.Trumpas pareiškė, kad Britanijos išstojimas iš ES „galiausiai bus puikus dalykas“ ir pažadėjo šaliai išstojus „greitai ir tinkamai“ susitarti dėl prekybos. Tai jis sakė duodamas interviu laikraščiui „The Times“.

Investuotojai nerimauja, kad Britanija pasirinks konfrontacijos su ES kelią.

Pirmadienį į ES šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje atvykęs Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas pasveikino tokius D.Trumpo žodžius.

„Manau, kad tai yra labai gera naujiena, jog Jungtinės Valstijos nori su mumis sudaryti gerą laisvosios prekybos sutartį ir nori tai padaryti labai greitai“, – sakė jis.

Tačiau D.Trumpo žodžiai vargiai nuramino investuotojus, kuriems nerimą sukėlė žiniasklaidos pranešimai, jog Britanija sieks atkurti visišką sienų kontrolę, o tai reikš šalies pasitraukimą iš bendros Europos rinkos, arba vadinamąjį „kietą“ „Brexit“. Ir tokias mintis paskatino kelios savaitgalinės žinios.

Keli britų savaitraščiai paskelbė, kad Th. May yra pasirengusi „kietam“ „Brexit“: pasitraukimui iš bendros Europos rinkos, Europos muitų sąjungos ir Europos Teisingumo Teismo, kad Jungtinė Karalystė susigrąžintų visišką imigracijos kontrolę.

Rytinės prekybos metu svaro kursas JAV dolerio atžvilgiu krito iki 1,1986 JAV dolerio – žemiausio lygio nuo praėjusių metų spalio, kai svaro kursas staiga krito iki žemiausio lygio per 31 metus – 1,1841 JAV dolerio.

„Rinka dabar ruošiasi gana griežtai Th. May retorikai, – sakė IG vyriausiasis rinkos strategas Chrisas Westonas. – Vis labiau tikėtina „kieto“ „Brexit“ ir visiško pasitraukimo iš bendrosios rinkos tikimybė, nes britų vyriausybė siekia atgauti visišką imigracijos kontrolę.“

„Brexit“ derybų metu mes dirbsime, kad pasiektume kaip galima palankesnį susitarimą dėl Jungtinės Karalystės prekybinių santykių su Europos Sąjunga“, – neseniai „Sky News“ duotame interviu sakė britų premjerė. Ji pridūrė, kad Britanija nėra suinteresuoti palikti „narystės ES likučių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius