Po E.Macrono pergalės pirmajame Prancūzijos prezidento rinkimų ture „Nikkei 225“ šoktelėjo 1,4 proc.

Tokijo vertybinių popierių biržos indeksas „Nikkei 225“ pirmadienį rytinės prekybos sesijos metu šoktelėjo 1,4 proc. reaguodamas į pirmojo Prancūzijos prezidento rinkimų turo rezultatus, kurie rodo, kad centristas Emmanuelis Macronas surinko daugiau balsų už kraštutinių dešiniųjų kandidatę Marine Le Pen.
Japonijos "Nikkei" indeksas smuko 5,5 procentais.
Japonijos „Nikkei“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po tokių naujienų „Nikkei 225“ prekybos sesijos pradžioje šoktelėjo 270,21 punkto iki 18890,96 punkto. „Topix“ indeksas išaugo 1,25 proc., arba 18,66 punkto, iki 1507,24 punkto.

Rinkos dalyviai itin nerimavo dėl prezidento rinkimų Prancūzijoje dėl plintančio populizmo po to, kai Jungtinėse Valstijose prezidentu buvo išrinktas Donaldas Trumpas, o Didžioji Britanija nusprendė išstoti iš Europos Sąjungos.

Suskaičiavus beveik visus rezultatus paskelbta, kad daugiausia balsų – 23,9 proc. – surinko rinkoms itin patinkantis E.Macronas, buvęs bankininkas ir šalies ūkio ministras. O „Nacionalinio fronto“ lyderė M.Le Pe gavo 21,4 proc. Dabar dėl prezidento posto jie kausis antrame ture gegužės 7 d.

Jeigu laimės E.Macronas, jis taps jauniausiu prezidentu Prancūzijos istorijoje.

„Apklausos rodo, kad E.Macronas turėtų nesunkiai nugalėti M.L.Pen antrame ture“, – sakė „IHS Markit Economics“ analitikas Diego Iscaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius