-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po išgertuvių Baltarusijoje vyras pėsčias traukė namo į Švenčionis

Šalyje kaimynėje alkoholio gerokai padauginusį ir namo pėsčiomis susiruošusį švenčioniškį sulaikė jo saugumu pasirūpinę Tverečiaus pasieniečiai. Vyras perduotas policijai.

Antradienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės Tverečiaus kontrolės punkte budintys pasieniečiai pamatė, kad iš Baltarusijos punkto link artėja pėsčiasis. Vyras sunkiai judėjo, vis griūdavo ant kelio dangos. Slidžiu asfaltu pro jį važiavo automobiliai, todėl besišlaistantis pėsčiasis kėlė didelį pavojų ir savo gyvybei, ir transporto priemonių saugumui.

Kai pagaliau jis atėjo iki Tverečiaus punkto, pasieniečiai įsitikino, kad vyras yra smarkiai apgirtęs, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. 36-erių Lietuvos pilietis, švenčioniškis, turėjo tvarkingus dokumentus. Jis buvo gerokai sušalęs.

Po patikros VSAT pareigūnai jį įleido į Lietuvą. Pasieniečių paklaustas apie tolesnius planus, vyras teigė ketinąs pėsčiomis pasiekti Švenčionis, esančius už beveik 70 km.

VSAT pareigūnai atsižvelgė į tai, kad spaudžia šaltis, kelias yra slidus, o šiose vietose tuo metu nebevažiuoja maršrutiniai autobusai. Keliautojo likimu susirūpinusiems pasieniečiams švenčioniškis sakėsi netoliese neturįs giminių ar pažįstamų, galinčių priglausti ar pavežti. Todėl VSAT pareigūnai vyro ryžtą tamsoje pėsčiomis keliauti į Švenčionis atvėsino ir sulaikė. Į punktą pasieniečiai iškvietė Ignalinos rajono policijos pareigūnus ir jiems perdavė švenčioniškį.

Ar išgelbėtasis keliautojas taip pat geranoriškai teiksis sumokėti už specialiojo taksi paslaugas, lieka tik spėlioti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius