Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po premjero vizito pasikeitė Marijampolės mero nuomonė dėl „Rail Baltica“

Po pokalbio su premjeru Andriumi Kubiliumi už uždarų durų pirmadienį pasikeitė Marijampolės mero socialdemokrato Vidmanto Brazio nuomonė dėl europinės geležinkelio vėžės aplinkkelio tiesimo per Marijampolę, rašo „Lietuvos rytas“.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Redo Vilimo/BFL nuotr.

V.Brazys po pokalbio su A.Kubiliumi tikino, kad buvo rastas konstruktyvus sutarimas.

„Aplinkkelis neatsiras per dieną. Kai Vyriausybė patvirtins dokumentą, būsime tikri, kad tas aplinkkelis bus. Reikia nuraminti žmones. Kai bus gaisras, tada ir eisime gesinti. Jei būsime apgauti, tikrai stosiu į marijampoliečių pusę“, – kalbėjo Marijampolės meras.

Prieš porą savaičių miesto vadovas tikino, kad pirmiausia turėtų atsirasti „Rail Baltica“ rytinis Marijampolės aplinkkelis, o po to būtų tiesiami bėgiai per miestą. Vyriausybė pernai patvirtino planą, kad europinė geležinkelio vėžė Kauną turi pasiekti 2013 metais.

Marijampolėje kilusios aštrios diskusijos galėjo sužlugdyti projektą, kuriam įgyvendinti numatyta 850 mln. litų. Dalis marijampoliečių ir vietos politikų protestuoja, kad per miestą važiuotų krovininiai traukiniai.

„Europinė vėžė padalys Marijampolę į dvi dalis kaip Berlyno siena. Anapus geležinkelio nėra nei darželių, nei mokyklų. Iš priemiesčio ir kaimų žmonės vežioja vaikus ir prie pervažų stovi po 20 minučių. Mes nenurodinėjame Vyriausybei – yra seniai patvirtinti specialieji planai. Juose vėžė eina už miesto, tegu nepasakoja, kad nėra pinigų ar laiko. Su Marijampolės bendruomene parengsime peticiją ir skųsimės Briuseliui“, – sakė Marijampolės savivaldybės narys Gediminas Akelaitis.

Tuo metu Marijampolės vicemeras, krikščionių atstovas Algis Žvaliauskas laikosi nuosaikesnės pozicijos – aplinkkelis bus, bet vėliau.

Premjeras tvirtino, kad apie aplinkkelį bus galvojama tuomet, kai padaugės gabenamų krovinių: „Turime matyti realų dalyką – vienu metu negalėsime modernizuoti senosios vėžės ir tiesti aplinkkelio.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius