Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 26 /17:32

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė apie eurą rajonuose kalba viena, premjerui – kita

Po Lietuvą pakeliavusi ir su rinkėjais provincijoje susitikusi Darbo partijos vadovė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį sugrįžusi į Vilnių pareiškė, kad Lietuvos žmonės eurui nepritaria. Tiesa, ji nepridūrė, kad susitikimuose su rinkėjais pati tvirtino, kad aiškumo dėl euro dar nėra, ir nepasigyrė žadėjusi piliečiams, kad siūlys premjerui Algirdui Butkevičiui euro įvedimą atidėti.
Loreta Graužinienė ir Algirdas Butkevičius
Loreta Graužinienė ir Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš A.Butkevičiui pasakiau, eurą tikslingiausia įvesti ne dabar, o vėliau, kai bus išgyvendintos Lietuvą kamuojančios ekonominės ir socialinės problemos, padidės darbuotojų vidutinis atlyginimas, senjorų pensijos“, – žiniasklaida citavo susitikime su gyventojais Rietave L.Graužinienės pasakytus žodžius.

Pati Seimo pirmininkė trečiadienį šiuo siūlymu žurnalistams nepasigyrė. Tačiau klausiama, ar pritartų idėjai dėl euro rengti referendumą, ji tikino tokį siūlymą svarstysianti.

„Aš manau, kad reikia visada atsiklausti tautos, o kokia forma tai padaryti, yra įvairių būdų. Šiuo metu važinėdama per Lietuvą aš matau, kad paprastų Lietuvos žmonių nuotaikos nėra euro pusėje, todėl Vyriausybei yra labai daug darbo, kad įtikintų žmones“, – sakė L.Graužinienė.

Šiuo metu važinėdama per Lietuvą aš matau, kad paprastų Lietuvos žmonių nuotaikos nėra euro pusėje, – sakė L.Graužinienė.

Susitikimuose rajonuose L.Graužinienė žmonių pati klausdavo, ar jie pritaria euro įvedimui, ir prašė kelti rankas.  

Dabar L.Graužinienė tvirtina, kad Vyriausybė dar turi laiko užsiimti aiškinamuoju darbu: „Vyriausybė turi labai daug darbo gyventojams suteikiant informacijos dėl euro įvedimo pliusų ir galimų nepatogumų ar nuostolių. Tą reikia padaryti labai atvirai tam, kad galėtų žmonės apsispręsti. Šioje vietoje vien emociniu pagrindu negalime vadovautis“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Premjeras: man ji sakė kitaip

Premjeras A.Butkevičius sako, kad koalicija vieningai sutaria dėl euro įvedimo ir nesvarsto, ar dėl to reikėtų rengti referendumą. Jis pareiškė, kad L.Graužinienės Rietave išsakytos mintys neva ji jam siūliusi euro įvedimą atidėti yra naujiena.

„Ji ir šiandien su manimi apie tai kalbėjo ir sakė, kad euras bus įvestas (ir ji tai palaikys) jau kitais metais. Negirdėjau, ką ji kalbėjo su žmonėmis, bet ką kalbėjo su manimi šiandien, pasakau“, – tvirtino A.Butkevičius.

Jis tikino pirmą kartą girdintis ir tai, kad Seimo pirmininkė svarstytų galimybę dėl euro rengti referendumą.

Lietuva negali likti užkampio valstybė, – pareiškė A.Butkevičius.

„Tikrai man Seimo pirmininkė apie tai nieko nesakė. Ji sakė tik, kad reikalingas stipresnis viešinimas ir pasisako už euro įvedimą. Šią informaciją ji man šiandien pasakė“, – trečiadienį teigė premjeras.

Premjeras pažymi, kad viešinimo darbai jau prasidėję ir bus vykdomi visus metus. Diskusijos dėl euro vyks visoje Lietuvoje, o juos kartais moderuos premjero patarėjai. Nuo liepos mėnesio euro įvedimo viešinimą finansuos Europos Komisija, o vykdys Lietuvos bankas.

„Manau, nereikia išgyventi šiuo klausimu. Lietuva elgsis labai ambicingai, principingai. Lietuva negali likti užkampio valstybė ir turinti sienas su trečiosiomis šalimis. Mes, kaip valstybė, kitais metais turime turėti eurą“, – pareiškė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius