Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komentaras. Po skolų išieškojimo – kontrpuolimas prieš asociaciją „Linava“

Vilniaus apygardos prokuratūros išplatintame informaciniame pranešime apie Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (ENTS) viršininkui 55 metų A. L. ir jo pavaldiniams pateiktus įtarimus piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, minimi ir Nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ darbuotojai.
Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius
Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Esą šie sukliudė „Linavos“ prezidento rinkimuose 2004-aisiais dalyvauti buvusiam UAB „Linavos servisas“ vadovui Egidijui Kairiui. „Linava“ išplatino pranešimą spaudai šiuo klausimu.

Pasak Algimanto Kondrusevičiaus, asociacijos „Linava“ prezidento, nuostabą kelia tai, kad 7 metų senumo byla staiga buvo atgaivinta prieš pat naujus rinkimus į asociacijos „Linava“ prezidentus ir pateikiama vienpusė informacija, nenurodant, kodėl E.Kairio įmone „Malena“ iš tiesų susidomėjo pareigūnai.

Dokumentai paneigia įtarimus, kurie pateikiami viešojoje erdvėje. Asociacijos archyve gulintys dokumentai rodo, kad E.Kairio kandidatūra nebuvo iškelta į asociacijos prezidento postą nei 2004-ųjų „Linavos“ kongrese, nei regioniniuose susirinkimuose, kur paprastai ir įvardijami kandidatai.

Būtent regioniniuose susirinkimuose buvo įvardyti Mindaugas Kaperis, Algimantas Kondrusevičius ir  Vytautas Milėnas kaip pretendentai į „Linavos“ prezidento postą. E.Kairio kandidatūra iškelta nebuvo.

Įdomu ir tai, kad E.Kairys neskundė teismui 2004-ųjų kongreso nutarimų, nors įstatai tokią galimybę suteikia. Jis nebuvo iškeltas kandidatu į „Linavos“ prezidentus nei vėliau vykusiuose 2006 m. nei 2008 m. ar 2010 m. asociacijos kongresuose.

Konfliktas tarp E. Kairio ir asociacijos vadovybės kilo tuomet kai šis buvo atleistas iš asociacijai pavaldžios UAB „Linavos servisas“ vadovo posto. Kreiptasi į teisėsaugininkus bandant išsiaiškinti neteisėtas E.Kairio veikas. Nustačius, jog į jo žmonos vadovaujamos įmonės „Malena“ sąskaitas buvo pervestos UAB „Linavos servisas“ lėšos, kaip avansiniai mokėjimai, iš šios įmonės buvo išieškota apie 0,4 mln. Lt.

E. Kairys teisinėmis priemonėmis galėjo kerštauti asociacijai, kreipdamasis į teisėsaugą, nes prieš jo įmonę „Malena“ asociacijos „Linava“ iniciatyva buvo inicijuota daugiau teisinių procesų. Asociacija „Linava“ bendrovei „Malena“ yra pareiškusi dar bemaž 0,5 mln. Lt pretenzijų dėl skolų, kurios šiuo metu yra išieškomos.

Mėto pėdas

Įtardami, jog E.Kairiui priklausanti įmonė vengia atsiskaityti su asociacija, jos darbuotojai kreipėsi pagalbos į skolų išieškotojus. Paaiškėjo, kad bendrovėje „Malena“ pernai gegužę pasikeitė akcininkai, jos akcijas valdo Baltarusijos pilietis Viktoras Lisevičius. Įmonė net nesusimokėjo nedidelio narystės mokesčio asociacijoje „Linava“, dėl ko ir neteko asociacijos nario statuso.

Tuo tarpu su E. Kairio giminaičių pagalba įsteigta nauja įmonė „LMH Baltica“, kuri toliau vykdo transporto veiklą.

Bendrovei „Malena“ pretenzijų turi ir Estijos įmonė „Topos Europe OU“, pateikusi Viniaus apygardos teismui prašymą iškelti bankroto bylą „Malenai“.

Kreditų biuro „Credit info“ duomenimis, šiais metais jau paskelbti du „Malenos“ turto areštai. Vienu jų areštuota 474,17 tūkst. Lt.

Informacinis karas

Asociaciją „Linava“ stebina, kam „prikeliamos“ senos bylos ir kam naudinga prieš pat planuojamus asociacijos „Linava“ prezidento rinkimus pateikti neva kompromituojančią informaciją apie jos dabartinius vadovus?

Dar prieš teismą išplatinta informacija apie galimus įtarimus „Linavos“ darbuotojams, yra spaudimas teismui ir dalykinės asociacijos „Linava“ reputacijos žeminimas. Teismui dar nepatvirtinus, kad įtarimai yra pagrįsti,  tyrimo medžiagos detalių platinimas ir konkrečių žmonių įvardijimas minint jų pareigas ir vardo bei pavardės inicialus pažeidžia šių asmenų teisę į nekaltumo prezumpciją.

Be to, pateikiama tik labai kruopščiai atrinkta ir kryptinga informacija ar bylu epizodai, nerodant viso įvykių spektro ir jų priežasčių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius