Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sunkmečio pradeda kilti daugiabučiai

Vilniuje po sunkmečio pradeda kilti apie 10 daugiabučių, juose bus įrengta 600 butų.
Šiuo metu Klaipėdoje atnaujinta keturiolika daugiabučių, dar keli milijoniniai projektai įgyvendinami.
Šiuo metu Klaipėdoje atnaujinta keturiolika daugiabučių, dar keli milijoniniai projektai įgyvendinami. / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.
Temos: 1 Statybos

Nekilnojamojo turto specialistai sako, kad šie projektai rinkos stipriai nepaveiks, tačiau patys plėtotojai rengiasi nemenkai konkurencijai tiek tarpusavyje, tiek su jau senos statybos būstais. „Dabar naujai pradedami įgyvendinti projektai esminės įtakos rinkai neturės. Visų pirma jų nėra tiek daug“, – „Verslo žinioms“ teigė „Ober–Haus“ Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis.

Anot jo, tik nedidelė jų dalis klientus pasieks šiemet, dauguma bus baigti 2011 metais. „Ekonomikos pakilimo metais per metus Vilniuje iškildavo 5–6 tūkst. butų, dabar vos siekiame dešimtadalį buvusio masto, tad rinkos tai tikrai stipriai nepaveiks“, – tikino S.Vagonis.

Kaune pradedama vos vieno naujo gyvenamojo namo statyba, o Klaipėdoje tokių daigų dar apskritai nėra.

Bendrovės „Hanner“, planuojančios apie 100–115 butų daugiabutį „Bajorų kalvų“ gyvenvietėje, vadovas Arvydas Avulis sakė, kad konkuruoti teks stipriai – visi, kurie dabar pradeda naujas statybas, kruopščiai skaičiuoja ir rengiasi.

„Bankai pinigų dosniai nedalija, kiekvienam iš pradedančiųjų į naujus projektus teks investuoti nemažą nuosavo kapitalo dalį, tad visi aktyviai konkuruos ir kovos dėl pirkėjų, kad neprarastų savo pinigų“, – sakė A.Avulis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius