Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokalbių ir SMS kainos mažės

Europos Parlamentas (EP) užsimojo dar apkarpyti tarptinklinio mobiliojo ryšio, tarptautinių SMS ir duomenų perdavimo tarifus.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Kaina

Europos Sąjunga jau anksčiau yra apribojusi tarptinklinio ryšio tarifus. Tačiau EP trečiadienį planuoja nustatyti ne tik naujas pokalbių kainų ribas, bet ir pradėti reguliuoti SMS bei duomenų perdavimo kaina, rašo „Lietuvos rytas“.

Jei pasiūlymui bus pritarta, kitoje ES šalyje besisvečiuojančiam gyventojui išsiųsti trumpąją žinutę kainuotų ne daugiau kaip 11 euro centų (be pridėtinės vertės mokesčio). Dabar vidutinė kaina siekia 28 euro centus.

Lietuvos mobiliojo ryšio operatorių klientams išsiųsti žinutę kitoje ES šalyje kainuotų ne daugiau kaip 46 centus (su PVM).

Didmeninę duomenų perdavimo kainą užsienyje siekiama sumažinti iki 1 euro už megabaitą. 2010 metais ši kaina sumažėtų iki 80, o 2011-aisiais -iki 50 euro centų. Dabar vidutinė kaina siekia apie 1,68 euro už megabaitą.

Tarptinklinio ryšio skambučių kainą nuo 2011 metų liepos žadama sumažinti iki 35 eurocentų už minutę (be PVM), o nuo šių metų liepos 1 dienos maksimali kaina negalės viršyti 43 euro centų, arba atitinkamai 1,44 ir 1,77 lito (su PVM).

Už atsilieptus skambučius kaina liepą sumažės iki 19, o 2011-aisiais - iki 11 euro centų už minutę, arba atitinkamai 78 ir 46 lietuviškus centus (su PVM).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius