-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Practica Capital“ valdomi fondai iki 2016 metų į verslą turėtų įlieti 20 mln. eurų

Šių metų pavasarį Lietuvoje startuos nauja rizikos kapitalo bendrovė „Practica Capital“, kurios valdomi fondai iki 2015 metų pabaigos į verslą turėtų įlieti 20 mln. eurų.

Įmonė valdo du – ankstyvos stadijos įmonių ir smulkaus bei vidutinio verslo įmonių – fondus, rašo portalas eversus.lt.

„Bankai šiuo metu investuoja tik į mažiausios rizikos projektus, todėl rizikos kapitalui atsiveria didesnės galimybės nei, pavyzdžiui, 2006-2007 metais. Jau dabar, be jokių rinkodaros pastangų gauname daug paklausimų, iš kurių matome, kad pradėję dirbti su su šiuo metu vystomais projektais, turėsime darbo mažiausiai pusei metu į priekį“, – eversus sakė „Practica Capital“ partneris Petras Mičiūnas.

2012-2014 metais trys rizikos kapitalo fondai bus vieni iš aktyviausių Lietuvos įmonių susijungimų ir įsigijimų (M&A) rinkos dalyvių – per šį laiką jie į įmones turės investuoti apie 50 mln. eurų. Kur kas ankščiau startavęs investicijų bendrovės „BaltCap“ valdomas rizikos kapitalo fondas „Lithuania SME Fund“ per dvejus metus į bendroves turi investuoti taip pat apie 20 mln. eurų.

„Fondo investicijos į „Yglę“, „Impuls“ arba „Labochemą“ iliustruoja mūsų investicijų strategiją. Tai nėra paprastos investicijos, tuo pat metu jų plėtros potencialas pagrįstas jau anksčiau pasiektais rezultatais. Tai reiškia, kad investicijų gali būti mažiau, tačiau lėšų kiekis investuojamas į atskiras bendroves bus didesnis“, – teigė „BaltCap“ partneris Simonas Gustainis.

„Verslo angelų fondo I“ valdytoja Daiva Rakauskaitė skaičiuoja, kad maksimalus skaičius bendrovių, į kurias bus investavęs jų fondas, yra apie 35-40. Fondui liko surasti pirkinių už 16 mln. eurų, o pasibaigus jo investavimo laikui, jis savo portfelyje planuoja turėti apie 20-25 įmones.

Rizikos kapitalo fondo „LitCapital“ portfelyje jau yra trys bendrovės. Į vieną iš jų – ilgabangių puslaidininkių lazerių kūrimo bendrovė „Brolis Semiconductors“, fondas investavo šių metų sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius