-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prakutę verslininkai ragina mažiau bijoti

Lietuviai verslūs, tačiau jiems stinga žinių ir neretai – ryžto, jie linkę vieni kapanotis valtyje, užuot į draugiją priėmę verslo partnerių, mano savo idėjas ne tik Lietuvoje įgyvendinę mūsų šalies verslininkai.
Derybos
Derybos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

50 proc. studentų norėtų turėti nuosavą verslą, 80 proc. iš pastarųjų jau yra žengę nors žingsnį svajonės link, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Pasak populiariausio pasaulyje mobiliųjų žaidimų ir programų tinklalapio „GetJar“ įkūrėjo Iljos Laurso, tokie skaičiai būdingi visam pasauliui. Lietuva – ne išimtis.

Tačiau mūsų šalyje slypi keletas pavojų. Jaunimui stinga žinių, kaip pradėti verslą. Dažną apakina ir greito pelno siekis – užuot siekęs didinti verslo vertę ir investuoti, jaunasis verslininkas nori iškart mėgautis uždarbiu.

Ryžtą tramdo ir sudėtinga teisinė bei mokesčių sistema, taip pat korupcija ir įsitikinimas, kad bus sunku konkuruoti su šešėliniu verslu.

Pasak I.Laurso, lietuvius nuo savo verslo neretai atgraso keletas baimių. Viena jų – mokesčių ir teisinių dalykų išmanymo stygius.

Anot I.Laurso, pirmiausia lietuviams reikėtų ieškoti nišų interneto versle. Mat lietuviai yra išsilavinę, o apie technologijas nutuokia daugiau nei dažnas užsienietis.

Jam pritarė ir garsus pokerio lošėjas, verslininkas, lažybų bendrovės „TonyBet“ savininkas Antanas Guoga. Pasak jo, Lietuvoje itin perspektyvus informacinių technologijų sektorius, tad jaunimas turėtų pasirūpinti, kaip savo žinias parduoti užsieniui.

Dar vienas sėkmingas pavyzdys – Lietuvoje jaunimo mėgstamas kavinių tinklas „Coffee Inn“. Jo bendrasavininkis ir vadovas Nidas Kiuberis įsitikinęs, kad lietuviai – labai verslūs ir veržlūs.

Tačiau, anot jo, lietuviai linkę nesidalyti savo verslu su kitais, o į partnerius žvelgia įtariai. Taip pat lietuviai pamiršta pasidžiaugti versle patyrę sėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius