Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos ministras: derybas dėl TTIP žlugdo amerikiečių protekcionizmas

Vokietija ir Prancūzija teigia, kad derybas dėl Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP) tarp ES ir JAV žlugdo Vašingtono protekcionizmas, rašo cnbc.com.
Protestas Hanoveryje
Protestas prieš TTIP Hanoveryje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Protekcionistiški yra amerikiečiai, europiečiai yra labai atviri“, – pirmadienį kalbėjo už turizmą, užsienio investicijas ir piliečius svetur atsakingas Prancūzijos ministras Matthiasas Feklis.

Jis pridūrė, kad Paryžius pasiruošęs pasitraukti iš derybų dėl TTIP, jeigu ir toliau nebus matyti jokios pažangos.

M.Feklio komentarai nuskambėjo po savaitgalį nuskambėjusio Vokietijos ekonomikos ministro Sigmaro Gabrielio pareiškimo, kad derybos su JAV dėl TTIP de facto yra žlugę.

TTIP smarkiai remia JAV prezidento Baracko Obamos administracija, siekdama suprastinti prekybą eliminuojant daugelį muitų tarifų.

Vis dėlto, šios sutarties oponentai baiminasi neigiamų TTIP aspektų samdomiems darbuotojams ir teigia, jog ji naudingesnė tik stambioms korporacijoms.

JAV respublikonų kandidatas į šalies prezidento postą Donaldas Trumpas taip pat išreiškė savo neigiamą nusistatymą dėl TTIP.

Vokietijoje gyventojų nusistatymą prieš TTIP kursto baimės, kad įsigaliojus naujai sutarčiai gali pablogėti prekių kokybė, sumažėti darbo vietų, o korporacijos savo interesus primes vyriausybėms.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius