-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos ministras Michelis Sapinas Vilniuje: Graikijos pasitraukimas iš euro zonos – katastrofa

Lietuvoje apsilankęs Prancūzijos finansų ministras Michelis Sapinas penktadienį perspėjo, kad Graikijos pasitraukimas iš euro zonos būtų katastrofa, ir išsakė viltį, kad Atėnai artimiausioje ateityje sutars su kreditoriais.
Prancūzijos finansų ministras Michelis Sapinas
Prancūzijos finansų ministras Michelis Sapinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Euro zona sukurta, kad plėstųsi, o ne siaurėtų. Išėjimas iš euro zonos būtų katastrofa, pirmiausia pačiai Graikijai“, – sakė ministras, BNS paklaustas apie Graikijos lūkesčius jau kitą savaitę sutarti dėl reformų plano ir naujos paskolos.

Prancūzijos ministro teigimu, derybose euro zonos šalys turi atsižvelgti į tai, kad po rinkimų Graikijoje pasikeitė valdžia, bet ji savo ruožtu turi gerbti šalies įsipareigojimus.

„Pirmas principas yra demokratijos principas, kuria remiasi visa Europa – jeigu dauguma šalyje pakinta, reikia su tuo susitaikyti, ir negalime dirbti, kaip su buvusia dauguma. Nėra nenormalu, kad Graikijos vyriausybė teikia pasiūlymus, kurie atitinka jų programą“, – žurnalistams kalbėjo M.Sapinas.

„Antrasis principas, lemiamas principas, kad Graikija, kuri yra ES, Tarptautinio valiutos fondo, Europos centrinio banko narė, gerbtų tuos principus. Ji privalo gerbti savo įsipareigojimus“, – sakė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aleksis Cipras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aleksis Cipras

M.Sapinas sakė matantis, kad pastaruoju metu derybose tarp Graikijos ir jos skolintojų euro zonoje atsiranda daugiau abipusio pasitikėjimo.

„Manau, kad mes artimiausioje ateityje, remdamiesi skaičiais, patikima ir rimta informacija, rasime sprendimą“, – sakė ministras.

Manau, kad mes artimiausioje ateityje, remdamiesi skaičiais, patikima ir rimta informacija, rasime sprendimą, – sakė ministras.

Graikijos vyriausybė žada pirmadienį pristatyti reformų paketą su pasiūlymais, kaip padidinti mokesčių surinkimą ir pritraukti investicijas, ir tikisi, kad jį gavę euro zonos partneriai kitą savaitę pritars papildomam šalies finansavimui.

Prancūzija yra antra didžiausia euro zonos ekonomika po Vokietijos, ir vaidina svarbų vaidmenį derybose dėl Graikijos skolų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius