Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos „Roquette“ perka daugiau kaip ketvirtadalį „Amilinos“ akcijų

Prancūzijos kapitalo tarptautinė kompanija „Roquette“, Europoje pirmaujanti krakmolo ir kitų produktų gamintoja, perka daugiau kaip ketvirtadalį privataus kapitalo Panevėžio bendrovės „Amilina“ akcijų.

„Verslo žinios“rašo, kad prieš trejus metus krakmolo verslą pradėjusios įmonės akcijas už neskelbiamą sumą parduoda investicinis fondas „Amber trust“ ir smulkieji akcininkai. Gavus konkurencijos tarnybų leidimus ir artimiausiu metu padidinus įstatinį kapitalą „Roquette“ valdys mažiau nei 50 proc. „Amilinos“ įstatinio kapitalo.

„Kadangi “Roquette„ yra viena inovatyviausių krakmolo sektoriaus kompanijų pasaulyje, daug dėmesio skirianti mokslinei tiriamajai veiklai ir naujų produktų kūrimui, tikimės, kad drauge galėsime efektyviau diegti Lietuvos mokslininkų žinias ir prisidėti prie pramoninės biotechnologijos plėtros mūsų šalyje“, -sakė „Amilinos“ valdybos pirmininkas Danas Tvarijonavičius.

„Šiam sandoriui ypač pasitarnavo tai, kad abiejų įmonių – „Amilinos“ ir „Roquette“ verslo filosofijos panašios ir paremtos kūrybingumu, nuolatine verslo plėtra ir dideliu entuziazmu. Esu įsitikinęs, kad sandoris bus ypač sėkmingas abiem šalims tiek vertinant planuojamas investicijas, tiek jau pradėtus įgyvendinti modifikuoto krakmolo ir gliukozės sirupo gamybos projektus“, – sakė „Roquette“ generalinis direktorius Europai Jeanas-MarcasWillefertas.

Per ateinančius trejus metus investicijų į Panevėžio bendrovę apimtis turėtų siekti 150 mln. litų, iš jų didžiausios bus nukreiptos į kviečių sirupų gamyklą. Metinis sirupų gamyklos pajėgumas sieks 100 tūkst. tonų, o produkcija bus skirta Šiaurės, Vidurio ir Rytų Europos šalims.

Tvarijonavičių šeima, kuriai iki sandorio priklausė 71 proc. įmonės akcijų, ir smulkieji akcininkai, valdantys apie 2 proc. akcijų, artimiausiu metu ketina su „Roquette“ pasirašyti akcininkų sutartį, kurioje bus patvirtintos įmonės plėtros gairės ir akcinis kapitalas padidintas 51,8 mln. litų – nuo 64,7mln. litų iki 116,5 mln. litų.

„Roquette“ yra Europoje pirmaujanti krakmolo ir kitų produktų gamintoja, kurios metinė apyvarta siekia daugiau kaip 7,9 mlrd. litų.„Roquette“jungia 30 įmonių Europoje, Azijoje ir Šiaurės Amerikoje. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius