Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras 3 proc. deficitą vadina Vyriausybės darbo pamatine sąlyga

Premjeras Andrius Kubilius pirmadienį pareiškė, kad ne didesnis nei 3 proc. bendrojo vidaus produkto biudžeto deficitas kitąmet yra esminė sąlyga jo vadovaujamos Vyriausybės darbui.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vyriausybė visą laiką laikėsi principinės pozicijos, kad išlaidauti negalima. Ši Vyriausybė laikydamasi tokios pozicijos sugebėjo pasiekti daug. Jeigu bus galvojama kitaip, kad galima nebepaisyti principinės nuostatos, iš to bus daromos akivaizdžios išvados“, – pirmadienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

„Vyriausybės nuostata, kad Seimas turi patvirtinti biudžetą su ne didesniu kaip 3 proc. deficitu, yra viena iš pamatinių nuostatų. Aš tikiu, kad Seimas tokią poziciją ir patvirtins. Jeigu to nebus pajėgta padaryti, tada svarstysime ir visus kitus variantus“, – kalbėjo premjeras, paklaustas, kaip vertina Liberalų sąjūdžio pasiūlymą jam siekti balsavimo Seime dėl pasitikėjimo Vyriausybe.

Priemones, kaip neviršyti 3 proc. biudžeto deficito, A.Kubilius vadino „technikos reikalu“.

„Kaip pasiekti tą 3 proc. deficitą ir kartu atstatyti kiek galima labiau pensijas ir pasiūlyti tiems, kurie gyvena prabangiau, aktyviau dalyvauti problemų sprendime, tai yra technikos reikalas. Manau, kad Seime bus rasti tinkami sprendimai“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Tuo metu Liberalų sąjūdžio pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė, kad pasitikėjimo Vyriausybe klausimas kyla Seimo pirmininkei Irenai Degutienei pareiškus, kad parlamentarai patys imsis koreguoti Vyriausybės pateiktą biudžeto projektą.

„Šiuo atveju tai yra ne kas kita, kaip nepasitikėjimas Vyriausybe, ir tokiais atvejais normalioje politinės kultūros šalyje Vyriausybė tikrai turėtų kreiptis į Seimą ir išsiaiškinti, ar šitame Seime dar yra pasitikima Vyriausybe, ar ne“, – teigė E.Masiulis.

Paklaustas, kaip tokiu atveju balsuotų liberalai, jų lyderis atsakė, kad šis klausimas nėra apsvarstytas.

„O kaip mes balsuotume? Aišku, šiandien turbūt mes negalėtume pasakyti, nes tokio klausimo nesame svarstę nei frakcijoje, nei partijoje“, – teigė jis.

Finansų ministerijai sumažinus kitų metų ekonomikos augimo prognozes svarstymai dėl papildomų priemonių biudžeto deficitui mažinti pastaruoju metu supriešino valdančiosios koalicijos partnerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius