-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Andrius Kubilius: šilumą teikiančios įmonės skleidžia propagandą

Gyventojams šilumą tiekiančios įmonės ne tik pateikia didžiules sąskaitas, bet ir skleidžia propagandą, kad dėl brangaus šildymo kalta yra kainas reguliuojanti valstybė, pirmadienį pareiškė premjeras Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Mes iš tikrųjų norėtume labai detalaus išsiaiškinimo, pradedant nuo Vilniaus miesto, nes iš tikrųjų nustebino, kad šilumą tiekiančios įmonės gyventojams pateikia ne tik dideles sąskaitas, bet, atrodo, dar pateikia ir rinkimų propagandos medžiagos – lapelių, kuriuose aiškina, kad kainas reguliuoja valstybė“, – žurnalistams sakė A.Kubilius, turėdamas galvoje „Vilniaus energijos“ gyventojams platintą informaciją.

Anot premjero, tokie teiginiai, kad kainas reguliuoja valstybė, visiškai neatitinka tikrovės. „Valstybinė kainų kontrolės ir energetikos komisija nustato tik viršutines ribas, atsižvelgdama į pavienes savivaldybes ir jose veikiančius šilumos ūkius, jų sąnaudas, investicijas“, – aiškino premjeras.

Antras didelį susirūpinimą keliantis dalykas, premjero teigimu, yra tai, kad gyventojai, kurie nori sužinoti tikslią informaciją, kodėl gauna būtent tokias sąskaitas, ir lygina su sąskaitomis, kurias gauna kaimynai, negali gauti tikslių šilumą tiekiančių bendrovių paaiškinimų. „Tuos dalykus tikrai aiškinsimės labai principingai“, – pabrėžė A.Kubilius.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad antradienį Vyriausybėje vyks pasitarimas, kuriame bus aiškinamasi, ar vilniečių gautos sąskaitos už šildymą yra iš tiesų pagrįstos. Pasitarime kviečiami dalyvauti Valstybinės energetikos inspekcijos, Valstybinės kainų ir energetikos komisijos, Vartotojų teisių apsaugos tarnybos, Vilniaus miesto savivaldybės bei prezidentūros, Teisingumo ir Energetikos ministerijų atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius