Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 10 /14:50

Premjeras Algirdas Butkevičius: Lietuva ES prašys kompensuoti nuostolius dėl Rusijos suvaržymų

Lietuva ketina Europos Sąjungos (ES) prašyti kompensuoti patirtus nuostolius dėl Rusijos taikomų pieno produktų eksporto suvaržymų, sako premjeras Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Susitikime su eurokomisaru Algirdu Šemeta iškėlėm net tokį klausimą – kadangi čia yra visos Europos Sąjungos problema – gal būtų galima nuostolius padengti iš Europos Sąjungos atskiros finansavimo programos“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą informavo premjeras.

Vėliau BNS paklaustas, kieno nuostoliai būtų kompensuoti, A.Butkevičius pabrėžė, kad kalba eina apie pieno produktų gamybos verslą.

„Mes pasiūlėme kaip vieną iš variantų – gal būtų galima kompensuoti verslininkams patirtus nuostolius“, – teigė premjeras.

Europarlamentaras Zigmantas Balčytis anksčiau BNS teigė, kad Lietuvos žemės ūkis dėl suvaržymų į Rusiją patiria ypač didelių nuostolių, nes neturi pasirinkimo, kur parduoti savo produkciją dėl mažesnių išmokų, palyginti su kitomis ES valstybėmis.

Finansų analitikas Tadas Povilauskas BNS yra sakęs, jog įmonių patirti nuostoliai pasimatys paskutinio šių metų ketvirčio finansiniuose rezultatuose. Anot jo, į naujienas neigiamai reaguoja ir investuotojai.

Rusija rugsėjį prekėms iš Lietuvos ir Lietuvos vežėjams įvedė griežtą patikrą muitinėse, o šią savaitę visiškai sustabdė lietuviškų pieno produktų importą.

Pernai į Rusiją buvo eksportuota 523 mln. litų vertės lietuviškos kilmės pieno produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius