Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras: Švedijos investicijos – ekonominė nauda ir pamokos mūsų verslui

Ketvirtadienį ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius darbo vizitą Stokholme pradėjo susitikimu su turto valdymo investicinės bendrovės „East Capital“ vadovais. Kompanijos, kuri specializuojasi investicijose į besiformuojančias Rytų Europos ir Kinijos rinkas, vadovų teigimu, visoms Baltijos valstybėms rodant puikų augimą, vėl grįžta susidomėjimas Lietuva, Latvija, ir Estija.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šiandien ryte Lietuvos Vyriausybės vadovas dalyvavo verslo pusryčiuose su Švedijos investuotojais ir verslininkais. Pristatydamas investavimo galimybes Lietuvoje, premjeras A.Butkevičius pažymėjo: „Jūs nuo pat pirmųjų Nepriklausomybės atgavimo dienų aktyviai prisidėjote prie mūsų šalies ekonomikos plėtros ir užsienio investicijų srityje užimate tvirtą lyderių poziciją. Įkvepia ir žavi Švedijos verslo pasiekimai, gebėjimas konkuruoti, taikyti naujausias technologijas ir inovacijas.“

Verslininkai taip pat buvo supažindinti su pastaruoju metu sparčiausiai augančiais šalies ekonomikos sektoriais, Vyriausybės iniciatyvomis mažinant biurokratines kliūtis investicijoms ir euro įvedimui. Premjeras pakvietė verslo atstovus pasinaudoti naujomis galimybėmis ir investuoti Lietuvoje.

Penktadienį premjeras taip pat susitiko su „SEB“ Baltijos šalių padalinio vadovu Davidu Teare‘u. „Manome, kad artimiausiais metais Lietuvos ekonomika išlaikys augimo kryptį – atsigaunantį vidaus vartojimą ir investicijas papildys augantis eksportas. Šalis taip pat turi galimybę 2015 m. įsivesti eurą, tačiau tam reikės politinės valios ir kryptingų sprendimų“, – pristatydamas „SEB“ parengtą kovo mėnesio Rytų Europos ataskaitą teigė D. Teare‘as.

Šiandien taip pat numatytas premjero susitikimas su Swedbank“ prezidentu ir valdybos pirmininku Michaeliu Wolfu. Be to, Ministras Pirmininkas lankysis Švedijos perdavimo tinklo operatoriaus „Svenska Kraftnät“ bendrovėje. Čia numatoma aptarti vieną reikšmingiausių Lietuvos strateginių energetikos projektų – „NordBalt“ – įgyvendinimą.

NordBalt elektros jungties projektas – 450 km kabelio  tarp Klaipėdos ir Nybro nutiesimas, kurio ilgiausia atkarpa eina Baltijos jūros dugnu. Ši jungtis leis Lietuvai importuoti elektrą iš Šiaurės Europos šalių. Numatoma eksploatacijos pradžia – 2015 m. gruodis.   

2012 m. pabaigoje Švedijos investicijos Lietuvoje viršijo 8,95 mlrd. Lt, ir sudarė apie 17 proc. tiesioginių užsienio investicijų. Daugiausia investuota į informacijos ir ryšių, apdirbamosios gamybos, prekybos sritį, nekilnojamojo turto operacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius