-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Premjero Algirdo Butkevičiaus komanda svarsto dėl kai kurių lengvatų naikinimo

Premjeras Algirdas Butkevičius ir jo patarėjai svarsto nuo kitų metų naikinti gyventojų pajamų mokesčio lengvatas investicijoms ir nekilnojamajam turtui, šių lengvatų nepavyko išretinti pirmu etapu Seime įstatymus priimant birželį, rašo „Verslo žinios“.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Premjero patarėjas finansų klausimais Stasys Jakeliūnas aiškino, kad kalbama apie gyventojų pajamų mokesčio (GPM) išimčių naikinimą investicijoms, konkrečiai pagal gyvybės draudimo, savanoriškojo (trečios pakopos) pensijų kaupimo sutartis taikomoms įmokoms ir išmokoms. Taip pat šiuo metu GPM neapmokestinamos pajamos, gautos iš gyvenamojo nekilnojamojo turto, kuris parduotas po penkerių metų nuo jo įsigijimo, ir vienintelio būsto, parduoto po dvejų metų.

„Apie papildomus pakeitimus vyksta tokios diskusijos kanceliarijoje, premjerui esu pateikęs vieną kitą idėją, kokios tos lengvatos galėtų būti svarstomos. Iš esmės kalbama apie gyventojų pajamų mokesčio lengvatas, kuriomis naudojasi didesnes pajamas turintys žmonės, tai susiję su investicijomis, su gyvybės draudimu ir panašiai“, – teigė S.Jakeliūnas.

Jis negalėjo pasakyti, ar GPM išimtis, kuri šiuo metu taikoma parduodant gyvenamąjį nekilnojamąjį turtą (NT), bus naikinama būsimiems ar iki 2014 metų sudarytiems sandoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius