Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Privalomas PIN kodų skaitytuvų įrengimams prekyboms centrams kainuos milijonus

Privalomai iki metų pabaigos prekybos centruose turėsiančių atsirasti PIN kodų skaitytuvų įrengimams jiems kainuos milijonus. Prekybos centro „Maxima“ nuomone, dalį šių išlaidų turėtų prisiimti bankai.
Kredito kortelė
Kredito kortelė / Photos.com nuotr.

„Visi paniškai ieško šių įrenginių, gamintojai sunkiai spėja koja kojon su paklausa. Kainos pakeltos, ir nesvarbu, ar tu perki „PINpad“ iš italų, ar iš kinų. Vien mūsų tinklui reikalingų įrenginių įsigijimas ir įrengimas kainuotų kelis milijonus litų“, – „Kauno dienai“ sakė „Maximos“ prekybos tinklą valdančios bendrovės „Maxima LT“ atstovė spaudai Renata Saulytė.

Anot jos, PIN kodų skaitytuvų gamintojai sutartinai pakėlė kainas po to, kai „PINpad“ įrenginiai tapo privalomi visoje ES.

„Kortelė – banko nuosavybė. Manome, kad bankai turi prisiimti dalį išlaidų. Tikimės iki metų pabaigos su jais susitarti“, – sakė R.Saulytė.

Anot jos, „Maxima“ Bulgarijoje ir Estijoje jau apsirūpino reikiamu PIN kodų skaitytuvų kiekiu, belieka nupirkti įrenginių Lietuvos ir Latvijos rinkoms. 213 parduotuvių Lietuvoje valdanti „Maxima“ Lietuvoje šiuo metu turi kiek daugiau kaip 60 „PINpad“ įrenginių.

Daugelyje „Rimi“ prekybos tinklo parduotuvių „PINpad“ įrenginiai jau veikia. Parduotuvė „Prisma“ sostinės prekybos centre „Ozas“ taip pat apsirūpino šiais įrenginiais.

„Rimi“, priešingai nei „Maxima“, kol kas neprašo bankų pagalbos ir PIN kodų skaitytuvus perka savo lėšomis.

R.Saulytė pripažįsta, kad dabartinė tvarka palanki vagims ir sukčiams, atsiskaitinėjantiems svetimomis banko kortelėmis. Jų pastaruoju metu padaugėjo.

„Rimi“ duomenimis, pranešimų apie atsiskaitymą svetimomis kortelėmis per pastarąjį pusmetį šiek tiek sumažėjo.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius