Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profesinis mokymas kratosi podukros etiketės (nuotraukos)

Iki šiol visuomenės gana skeptiškai vertintas profesinis mokymas populiarėja. Prie besikeičiančios gyventojų nuomonės apie profesinį mokymą prisideda ir modernizacija, kuri įgyvendinama ES paramos lėšomis. Tuo įsitikinti buvo galima ketvirtadienį Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre.
Įkūrus naują centrą grožio profesijų Kaune besimokantys žmonės turės galimybę įgyti praktikos, dirbdami su naujausia įranga ir priemonėmis.
Įkūrus naują centrą grožio profesijų Kaune besimokantys žmonės turės galimybę įgyti praktikos, dirbdami su naujausia įranga ir priemonėmis. / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 2 Etiketė Paslaugos

Sausakimšoje centro salėje moksleiviai, mokytojai, tėvai ir kiti renginio dalyviai iš pirmų lūpų išgirdo grandiozinius kauniečių planus – laikinojoje sostinėje netrukus bus įkurtas modernus kirpimo, grožio ir susijusių paslaugų sektorinis mokymo centras.

Naujausia statistika rodo, kad daugiau nei 50 proc. profesinių mokyklų absolventų baigę mokslus iš karto įsidarbina.

Iš 2007-2013 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamas projektas jau pradėtas įgyvendinti, o centrą atidaryti planuojama 2012 metų pabaigoje. Šiuolaikiškas centras, kuriame teorinių ir praktinių žinių galės gauti kelios dešimtys įvairių profesijų, susijusių su grožiu, paslapčių besimokantys moksleiviai, iškils strategiškai patogioje miesto vietoje – Gedimino ir Griunvaldo gatvių kampe, visai šalia prekybos ir laisvalaikio centro „Akropolis“.

„Tai bus pastatų kompleksas, kur įsikurs profesinio mokymo praktikos bazė su aukščiausios kokybės įranga grožio procedūroms atlikti. Joje mokysis centro mokiniai – atliks praktiką, tačiau kviesime ir tęstinio mokymo meistrus, dirbančius žmones, norinčius pasikelti kvalifikaciją. Įvertinti paslaugų kviesime drąsius kauniečius, kurie nebijotų apsikirpti ar kitaip pasigražinti pas pameistrius. Jiems grožio paslaugos nekainuos. Tačiau mes prašysime įvertinti suteiktas paslaugas: aptarnavimą, aplinką, pačią paslaugą“, – sakė Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro grožio sektoriaus vadovas daktaras Paulius Čepas.

Tebesivelka neigiamas šleifas

Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos atstovės Jolantos Zabielienės, profesinis mokymas Lietuvoje, palyginti su užsienio šalimis, nėra labai populiarus. Koją kiša nuo sovietmečio likusi neigiama nuomonė apie profesines mokyklas. „Žmonės tebemano, kad į profesinę mokyklą eina tie, kurie nieko kito nesugeba. Teisybė kitokia: ne visi žmonės savo ateitį sieja su aukštuoju mokslu. Be to, profesinių mokyklų absolventai, turėdami noro, sėkmingai gali studijuoti ir aukštąjį mokslą. Baigę profesinio rengimo centrą jie turi net daugiau galimybių įstoti į kai kurias aukštąsias mokyklas“, – sakė ministerijos atstovė.

Šiuo metu Kaune populiariausios grožio srities programos – kosmetika, kirpimas, išvaizdos stiliaus, dizaino programos. Domimasi ir kurorto verslo programa. Tiesa, Kaune kol kas įgyti šios profesijos nėra galimybės. Naujausia statistika rodo, kad daugiau nei 50 proc. profesinių mokyklų absolventų baigę mokslus iš karto įsidarbina. Profesinio renginio centrų atstovų tai nestebina. „Tai lemia nuoseklus darbas. Moksleiviai dar besimokydami profesiniuose centruose atlieka praktiką. Natūralu, kad gerai pasirodę darbdaviams jie vėliau tampa nuolatiniais darbuotojais“, – įsitikinęs P.Čepas.

Kaune kuriamas kirpimo, grožio ir susijusių paslaugų sektorinis praktinio mokymo centras – vienas iš 8 Lietuvos profesinio mokymo sistemoje kuriamų sektorinių praktinio mokymo centrų.

Logotipas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius