Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protestuotojų atradimas: mažiausiai dyzelino galima įsivarvinti už 17 ct, benzino – už 20 ct (nuotraukos, video, papildyta 17.04 val.)

Smarkiai aukštyn šokusiomis degalų kainomis nepatenkinti vairuotojai sekmadienį vėl surengė protesto akciją. Vilniuje jie susirinko prie Saulėtekio esančioje degalinėje „Orlen Lietuva“. Tačiau šį kartą pylėsi degalų ne už litą, bet už kuo mažesnę sumą.
Protestuotojai pylėsi kuro už kuo mažesnę sumą
Protestuotojai pylėsi degalų už kuo mažesnę sumą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anksčiau buvo planuojama sekmadienį ne tik pademonstruoti savo nepasitenkimą pilantis kuro, bet ir suvežti krūvą laidotuvių vainikų. Juos ketinta padėti prie Seimo. Tačiau dėl menko visuomenės susidomėjimo akcija buvo ne tokia įsimintina. Vilniuje susirinko apie 30 automobilių, daugiausiai „Audifanų“ klubo narių, kurie užtvindė vieną degalinę Saulėtekio pašonėje.

Apie savo atvykimą protestuotojai pranešė automobilių garso signalais. Jiems iškeltus į viršų nykščius rodė pro šalį važiuojantys kai kurie kiti vairuotojai, tačiau prisijungti prie akcijos nepanoro.

Vairuotojai šįkart suko ratus prie kolonėlių ne bandydami įsilieti kuro už 1 litą su kuo mažesne paklaida, bet apskritai įsivarvinti degalų už kuo mažesnę sumą. Po kelių bandymų paaiškėjo: dyzelino galima įsipilti už 18 ct, benzino – už 21 ct. „Dar galima panaudoti nuolaidų kortelę, tuomet dyzelinas kainuos 17, benzinas – 20 ct“, – sakė viena iš protestuotojų Gerda. 

Norėjosi išsilieti

Per balandžio viduryje vykusią pirmąją akciją, kai vairuotojai įvairių Lietuvos miestų degalinėse protestuodami pylėsi kuro už 1 litą, vien Vilniuje  susirinko daugiau nei 100 automobilių. Jie savo pasipiktinimą demonstravo keliose sostinės degalinėse. Sekmadienį protestuotojų buvo kelis kartus mažiau. Kai kurie susirinkusieji samprotavo, jog šį kartą buvo per mažai informacijos apie renginį. Kiti svarstė, jog dauguma protestuotojų nusivylė, kai pirmąja akcija nepavyko nieko pasiekti. Treti pasakojo, jog praėjusioje akcijoje nedalyvavo, tačiau nusprendė atvažiuoti šį kartą.

Vairuotojai piktinosi, jog nuo praėjusios akcijos niekas nepasikeitė – kuras brangsta toliau. Tačiau neslėpė, kad nesitiki, jog po akcijos kažkas kardinaliai pasikeis. „Bent jau norisi triukšmo sukelti. Ir išsilieti“,  – kalbėjo akcijos dalyviai.

Gera nuotaika su sarkazmo priemaiša

Nors protestuotojų būryje vyravo gera nuotaika, degalinės pardavėjai Nijolei teko atlaikyti ir piktų komentarų. „Aš per daug perpyliau, gal galit išsiurbti iš mano bako savo benziną?“ – sarkastiškai klausė vienas iš protestuotojų.

Tačiau akcijos dalyviai patys kalbėjo, jog paprasti degalinių darbuotojai dėl 4 litus seniai perkopusių kuro kainų nekalti. „Man atrodo, jie turi savo darbdaviams perduoti, kas čia vyksta“, – sakė „Audifanų“ klubo narys, prisistatęs Rusla.

Pardavėja Nijolė draugiškai šypsojosi atėjusiems susimokėti klientams. „Mano darbas toks, tai ir dirbu“, – paklausta, kaip jaučiasi, tarė ji.

Papildyta 16.03 val. „Audifanų“ klubo prezidentas Vidmantas Dikčius pasakojo, jog Kaune protestuoti prieš degalų kainas vairuotojų susirinko „kiek daugiau nei Vilniuje, bet irgi nepalyginsi su pirma akcija.“ Akcija Laikinojoje sostinėje vyko „Statoil“ degalinėje Savanorių prospekte.

V.Dikčius patvirtino, kad, kiek jam žinoma, minimalaus užsipilto kuro kiekio rekordų niekas taip ir nepagerino: dyzelino nepavyko įsilieti mažiau nei už 17 ct, benzino – mažiau nei už 20 ct. 

„Manau, bus ir trečia akcija, ir ketvirta, ir penkta. Viskas priklausys nuo tų pačių degalų kainų. Galbūt akcijos principas skirsis, nebūtinai į tas degalines važiuoti. Žiūrėsim, ką Vyriausybė šnekės, kaip jie reaguos“, – kalbėjo pašnekovas.

Papildyta 17.04 val. Protesto Kaune akimirkos - vaizdo įraše.

 

VIDEO: 2010-05-16 Protesto akcija Kaune "Statoil" Savanoriu ir Šiaures sankryža. Dyzelinas uz 1 LT

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius