-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

PST laukia santūraus rezultatų gerėjimo

Panevėžio statybos trestas (PST) šiemet laukia santūraus rezultatų gerėjimo. Tad analitikai, kurį laiką patarę privengti investicijų į statybų sektorių, keičia toną, rašo „Verslo žinios“.
Statybos
Statybos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

PST generalinis direktorius Dalius Gecevičius teigė, jog kriziniais metais kitokių nei valstybinių ar ES pinigais finansuojamų projektų nebuvo, o dabar verslo užsakymai jau sudaro daugiau nei pusę visų užsakymų.

Jis užsiminė, kad PST svarsto galimybes po kelerių metų pertraukos vėl grįžti ir į gyvenamųjų namų statybos rinką. Šiuo metu yra rengiami tokių statybų projektai, o realios statybos bus pradėtos tada, kai tik bus pamatyta, kad „jos iš tiesų reikalingos“.

Vis dėlto į šiuos metus bendrovės vadovas dar žiūri santūriai – esą neišsižadama metų pradžioje skelbtos prognozės, kad šiemet nenumatoma didelio apyvartos šuolio, o užsakymų portfelis didės apie 10 proc.

Banko „Finasta“ analitikas Tadas Povilauskas savo ruožtu prognozavo, jog PST grupė pajamas šiais metais, palyginti su praėjusiais, turėtų padidinti bent 20 proc.

Vertindami PST akcijas pagal santykinius rodiklius, analitikai pažymi, kad, tikint statybų sektoriaus atsigavimu, jos yra gana pigios, nors „LHV Pank“ Finansų maklerio padalinio Lietuvoje vadovo pavaduotojas Saulius Lenauskas pastebėjo, jog „kiek patikimiau“ atrodo Estijos statybų kompanijų perspektyvos.

Tačiau S.Lenauskas vertino, jog dabartinė PST akcijos kaina yra ganėtinai patraukli.

„Trumpuoju laikotarpiu neigiamo fono akcijoms gali suteikti Valdovų rūmų projekto likimas, tačiau ilgesniu laikotarpiu įmonės perspektyvos išlieka pozityvios“, – sakė S.Lenauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius