-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pusmečio VILIBOR palūkanos – 2,8 proc.

Šešių mėnesių tarpbankinė palūkanų norma Vilibor, kuria bankai skolina lėšas kitiems bankams ir nuo kurios priklauso bankų klientams teikiamų paskolų litais palūkanos, pirmadienį buvo 2,8 proc. – toks rodiklis fiksuojamas jau ketvirtą dieną iš eilės.
„Swedbank“
„Swedbank“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Pirmadienį Lietuvos banko nustatytos šio termino Vilibor palūkanos buvo 0,17 procentinio punkto mažesnės nei praėjusį pirmadienį, kai jos siekė 2,97 procento.

Lietuvos banko duomenimis, paskutinį kartą žemesnės šio termino palūkanos buvo tik 2006 metų kovo 3–ąją, kai jos siekė 2,78 procento.

Vienerių metų trukmės Vilibor palūkanos kovo 1 dieną, palyginti su praėjusiu pirmadieniu, sumažėjo 0,27 punkto iki 3,73 proc., 3 mėnesių – 0,06 punkto iki 2,02 proc., o 1 mėnesio – išliko nepakitusi – 0,93 procento.

Pirmadienį mažiausias 6 mėnesių tarpbankines palūkanas siūlė „Nordea“ bankas – 2,5 proc., „Swedbank“ ir SEB bankai siūlė po 2,7 proc., o didžiausias – 3,2 proc. – palūkanas siūlė Šiaulių bankas.

Vilibor palūkanos apskaičiuojamos ir skelbiamos kiekvieną dieną, jų skaičiavimui naudojamos ne mažiau kaip 5 bankų skelbiamos palūkanų normos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius