-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Putokšnis“ atsisakė kogeneracinės elektrinės projekto

PET ruošinius ir butelius gaminančiai Šiaulių įmonei „Putokšnis“ atsisakė planuotų investicijų į kogeneracinės elektrinės projektą, kuriam jau buvo skirta Europos Sąjungos (ES) parama.

Toks sprendimas priimtas Energetikos ministerijai pernai pareikalavus, kad įmonių savo reikmėms pasigaminta energija taip pat būtų apmokestinta Viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) mokesčiu, antradienį rašo dienraštis „Verslo žinios“

„Kogenerecinės jėgainės visiškai atsisakėme, atsisakėme ir ES paramos – vien dėl VIAP mokesčio. Širdį skauda pagalvojus, kiek pinigų, kiek metų sudėta į tą projektą“, – teigė „Putokšnio“ valdybos pirmininkas Alvydas Stulpinas.

Įmonė planavo, kad jėgainė, nors ir kūrenama dujomis, gamins energiją pigiau nei ją parduoda tiekėjai, o tai leis gerokai sumažinti išlaidas energetikai. „Putokšnis“ jau buvo gavęs ES paramą projektui ir pasirašęs sutartį su Lietuvos verslo paramos agentūra.

„Putokšnis“ pernai patyrė 6,822 mln. litų audituotų grynųjų nuostolių bei gavo 12,1 proc. mažiau pajamų nei 2009-aisiais – 102,2 mln. litų,. „ Putokšnyje“ pernai dirbo 94 darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius