-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Raseinių hipodromas – per didelis kąsnis Lietuvos žirgininkams?

Šalia Raseinių esantis hipodromas, kuris visai neseniai buvo rekonstruotas už ES pinigus, vis dar lieka be naujojo šeimininko. Rajono savivaldybės skelbtas konkursas dėl Raseinių hipodromo valdymo ir naudojimo koncesijos suteikimo neįvyko, nes neatsirado norinčiųjų jame dalyvauti.
Jei už ES lėšas rekonstruotame hipodrome nebus vykdoma atitinkama veikla, pinigus investuotojams gali tekti grąžinti. O 5 mln. Lt Raseinių savivaldybei yra labai daug
Jei už ES lėšas rekonstruotame hipodrome nebus vykdoma atitinkama veikla, pinigus investuotojams gali tekti grąžinti. O 5 mln. Lt Raseinių savivaldybei yra labai daug / Dainiaus Šepečio nuotr.

Raseinių rajono savivaldybės ad­ministracijos direktoriaus pavaduotojas, konkurso dėl hipodromo valdymo ir naudojimo koncesijos suteikimo komisijos pirmininkas Jonas Kurlavičius „Ūkiniko patarėjui“ paaiškino, jog rekonstruotu hipodromu iš pradžių domėjosi trys interesantai, tačiau, susipažinę su koncesijos suteikimo sąlygomis, atsisakė dalyvauti konkurse.

Koncesijos suteikimo sąlygose sakoma, kad rajono savivaldybė koncesijos sutartyje numatytomis sąlygomis ir tvarka suteiks konkurso laimėtojui koncesiją, t.y. leidimą vykdyti ūkinę veiklą, teikti viešąsias paslaugas, valdyti ir naudoti turtą, o koncesininkas prisiims atitinkamas teises ir pareigas.

Sutartimi koncesininkas įsipareigos visą koncesijos sutarties galiojimo laikotarpį užtikrinti nepertraukiamą teisės aktus, koncesijos sutarties nuostatas ir gerą verslo praktiką atitinkantį ūkinės veiklos vykdymą, viešųjų paslaugų teikimą, turto valdymą bei naudojimą. Hipodrome vykdoma koncesininko ūkinė veikla bei viešųjų paslaugų teikimas, turto valdymas ir naudojimas turės atitikti hipodromo pobūdį, struktūrą, paskirtį, talpumą ir kitus reikalavimus.“

Verslininkai, norintys valdyti ir naudoti hipodromą, suprato, kad, priimdami minėtas sąlygas, patirs nuostolių, o pelnas iš čia vyksiančių renginių nepadengs išlaidų. Todėl jie pageidauja, kad savivaldybė mokėtų koncesijos mokestį, t.y. prisiimtų dalį hipodromo išlaikymo išlaidų.

Šalia Raseinių esantis hipodromas, kuris visai neseniai buvo rekonstruotas už ES pinigus, vis dar lieka be naujojo šeimininko

Paklaustas apie išlaidų dy­dį, J. Kurlavičius teigė, kad, remiantis pernai atliktos studijos skaičiavimais, savivaldybei tenkantis koncesijos mokestis galėtų siekti 150–200 tūkst. litų, skaičiuojant senąja valiuta. „Tai būtų didelė našta savivaldybei, todėl rajono taryba šį klausimą ruošiasi rimtai svarstyti ir viską analizuoti“, – sakė J. Kurlavičius.

Specialistų teigimu, norint, kad toks hipodromas save išlaikytų, per metus jame turi vykti mažiausiai 5–7 dideli renginiai. Be to, jie tikina, kad Lietuvos žirgininkams šis objektas yra per didelis, todėl, norint padaryti jį pelningą, neišvengiamai reikės kviesti sportininkus iš kaimyninių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius