Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantas Šadžius: apie MMA didinimą iki 300 eurų kol kas nesvarstome

Finansų ministras teigia, kad Vyriausybė kol kas nesvarsto, ar nuo kitų metų sausio didinti minimalią algą (MMA) iki 300 eurų (1035 litų). Rimantas Šadžius sako nežinantis, ar alga tikrai bus didinama iki 300 eurų (1036 litų), o dėl to bus sprendžiama metų pabaigoje.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šito aš nežinau, visi šitie klausimai bus svarstomi metų pabaigoje, atsižvelgiant į ekonominę situaciją, į 2015 metų ekonominės perspektyvos matymą ir, be abejo, mūsų socialinių partnerių nuomones. Tas klausimas šiuo metu nėra svarstomas, nėra diskutuojamas tarp trišalio bendradarbiavimo partnerių, bet tokios idėjos ne mūsų – aš pirmą sykį tokią idėją išgirdau iš vienos darbdavių organizacijos“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė

Pasak jo, MMA turi būti didinama, atsižvelgiant į ekonomikos augimą, tad koreguoti ją galima.

„Aš jau esu minėjęs, kad minimalaus mėnesinio atlyginimo dydis turi būti koreguojamas, kad atitiktų vidutinio darbo užmokesčio kilimą šalyje. Tai, be abejo, periodiškai tą minimalią mėnesinę algą reikia peržiūrėti“, – aiškino ministras.

Jis tikino, kad profsąjungos neturėtų prieštarauti tokiam atlyginimo didinimui: „Negirdėjau profsąjungų reakcijos, šiaip būtų labai keista, jeigu profsąjungos prieštarautų minimalios algos didinimui“.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį sakė, jog, jei išliks dabartinės finansų tendencijos, Vyriausybė MMA planuoja didinti iki 300 eurų. R.Šadžius taip pat yra išsakęs tokią idėją – pasak jo, tai padėtų švelninti euro įvedimo baimę. Anot jo, kasmet MMA galėtų augti tiek, kiek vidutinis darbo užmokestis – po maždaug 5 proc.

Jeigu MMA būtų padidinta iki 300 eurų, ji didėtų 3,6 proc., o ją didinant 5 proc. – iki 303,5 euro (1046 litų).

MMA šiuo metu yra 1 tūkst. litų – pernai sausį ji padidinta 150 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius