-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į keturių pastočių rekonstrukciją RST investavo 0,5 mln. litų

AB Rytų skirstomieji tinklai (RST) 2010 metais baigė dalinio transformatorių pastočių atnaujinimo darbus visose bendrovės aptarnaujamos teritorijos kaimo vietovėse. RST į paskutinių keturių pastočių rekonstrukciją investavo daugiau nei 0,5 mln. litų, teigiama išplatintame pranešime.
Elektra
Elektra / R.Vilimo/BFL nuotr.

Po rekonstrukcijų elektros tiekimo patikimumas pagerės beveik 5000 elektros energijos vartotojų Ignalinos, Kupiškio, Zarasų ir Šalčininkų rajonuose.

Pasak RST Elektros tinklo direktoriaus Virgilijaus Žukausko, RST tinklo rekonstrukcijų būtinybę lemia bendrovės tikslas užtikrinti kokybišką ir patikimą elektros energijos tiekimą vartotojams, todėl bendrovė nuolat investuoja į skirstomąjį tinklą ir modernizuoja transformatorių pastotes. „Ankščiau kiekvienoje pastotėje per metus vidutiniškai būdavo užfiksuojama apie 7 gedimus. Atlikus transformatorių pastočių rekonstrukciją, padidės elektros energijos tiekimo patikimumas, žymiai sumažės gedimų skaičius ir tinklo eksploatavimo išlaidos, alyvinius jungtuvus pakeitus vakuuminiais, bus išvengta nepalankaus poveikio aplinkai“, – sako V. Žukauskas.

Vykdydama šiuos rekonstrukcijos darbus RST atnaujino keturias 35/10 kV transformatorių pastotes Ignalinos, Kupiškio, Zarasų ir Šalčininkų rajonuose. 4700 vartotojų elektrą tiekiančiose pastotėse buvo atnaujintos 10 kV uždarosios skirstyklos, pakeisti jungtuvai ir relinė apsauga. Visos pastotės statytos dar sovietmečiu: seniausios - Melagėnų (Ignalinos raj.) ir Šimonių (Kupiškio raj.) – statytos dar 1964 ir 1966 metais. Taip pat buvo rekonstruotos pastotės Salako (Zarasų raj.) ir Turgelių (Šalčininkų raj.) gyvenvietėse.

Melagėnų, Sakalo, Šimonių ir Turgelių transformatorių pastočių rekonstravimo darbams RST skyrė 548 tūkstančius litų. Elektros tinklo modernizavimas buvo būtinas dėl pakitusių techninių Europos elektros tinklų patikimumo standartų ir per pastarąjį dešimtmetį išaugusių vartotojų poreikių.

Iš rekonstruotų 35/10 kV transformatorių pastočių elektros energija tiekiama Melagėnų, Salako, Šimonių ir Turgelių gyvenvietėms – iš viso beveik 5000 vartotojų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius