Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugpjūčio mėnesio Centrinės ir Rytų Europos kapitalo rinkų apžvalga

Ketvirtadienį išplatinta „Raiffeisen Capital Management“ 2009 m. rugpjūčio mėnesio Centrinės ir Rytų Europos kapitalo rinkų apžvalga.

Rusijoje ekonominė padėtis stabilizuojasi

Liepą paskelbti ekonomikos duomenys rodo, kad ekonominė padėtis stabilizuojasi. Nors palyginti su praėjusiais metais pramoninė gamyba vis dar krito, ankstesnio mėnesio atžvilgiu pastebimas kilimas. Vis dėlto mažmeninės prekybos apimtys ir toliau smunka. Mažėjant mokestinėms pajamoms ir didėjant išlaidoms ekonomikai skatinti, toliau auga biudžeto deficitas. Akivaizdu, kad rinkose šiuo metu vyrauja lūkesčiai, jog pasaulio ekonomika atsigaus ir
dėl to padidės su ja susijusi žaliavų paklausa. Jeigu žaliavų kainos ir toliau kiltų, Rusija iš to daug išloštų.

Lenkijos įmonių akcijos kilo

Lenkijos įmonių akcijos liepą kilo kur kas daugiau nei kitos Rytų Europos rinkos, o to priežastimi galima laikyti gerą daugelio Lenkijos finansų įstaigų vertybinių popierių raidą ir vėl sustiprėjusį zlotą.

Kinija pakeliui į valdžios iškeltą tikslą

Kinijos akcijų rinka liepos mėnesį vėl pasiekė metų viršūnę ir pasipelnė iš smarkaus ekonomikos kilimo per antrąjį 2009 m. ketvirtį. Per šiuos tris mėnesius Kinijos BVP padidėjo žymiais 7,9 proc. (palyginti su pirmojo ketvirčio 6,1  proc.), ir yra pakeliui į valdžios iškeltą metinį 8 proc. tikslą. Šis augimas yra svarbus, norint išlaikyti socialinį stabilumą.

Indijos akcijos pasižymėjo pelningais kursais

Indijos akcijos liepos mėnesį pasižymėjo pelningais kursais. Juos paskatino naujo biudžeto paskelbimas. Išlaidos infrastruktūros projektams per artimiausią valdymo laikotarpį smarkiai išaugs, o ir valstybės įmonių privatizavimas ateinančiais metais turi pasistūmėti į priekį.

Neigiamą biudžeto pusę sudaro planuojama nauja didelė 6,8 proc. skola – didžiausias
valstybės biudžeto deficitas per paskutiniuosius 16 metų. Indijos finansų ministras laukia žymaus ūkio padėties pagerėjimo ir tikisi, kad iš augančių mokestinių pajamų ateinančiais metais skola vėl bus sumažinta iki tinkamo lygio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius