-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rugsėjį smuko pasitikėjimas Vokietijos ekonomika

Šį mėnesį Vokietijos ZEW indeksas, kuris atspindi investuotojų ir analitikų lūkesčius ir yra skirtas numatyti ekonominius pokyčius per artimiausius šešis mėnesius, krito mažiau nei buvo laukiama rinkoje.
Vokietijos žemieji parlamento rūmai
Vokietijos žemieji parlamento rūmai
Temos: 1 Vokietija

Indeksas rugsėjį, palyginus su rugpjūčiu, smuktelėjo nuo 8,6 iki 6,9 (žemiausio lygio nuo pat 2012 metų gruodžio mėnesio). Tuo tarpu rinkoje buvo laukiama, kad jis susitrauks dar labiau, t.y. iki 5.

Priminsime, kad dar gruodį šio indekso reikšmė buvo pakilusi iki aukščiausio lygio per pastaruosius septynerius metus bei sudarė 62 na o nuo to laiko jis nuolat smunka žemyn.

Dabartinės situacijos vertinimo ZEW indeksas šį mėnesį, lyginant rugpjūčiu, irgi susitraukė, t.y. krito nuo 44,3 iki 25,4, kai rinkoje laukta, jog jis smuktels iki 40.

Analogiškas euro zonos ZEW indeksas, kuris atspindi šios zonos investuotojų ir analitikų lūkesčius, rugsėjį, palyginus su ankstesniu mėnesiu, krito nuo 23,7 iki 14,2, kai prognozuota, kad jis smuks kiek mažiau ir jo reikšmė sudarys apie 21,3.

„Vokietijos ZEW ekonominių vertinimų rodiklio mažėjimo tendencija pastebimai sulėtėjo. Tačiau ekonominiam klimatui vis dar būdingas labai didelis netikrumas arba nežinomybė. Sankcijų, susijusių su Rusija pavojus ir toliau egzistuoja, o ekonominis aktyvumas euro zonoje ir toliau nuvilia“ - pareiškė ZEW instituto prezidentas Clemens Fuest.

Antradienio prekybos metu Vokietijos akcijų rinkos pagrindinis indeksas DAX yra nusmukęs 0,4 procentais iki 9621,44 punktų. Palyginus su šių metų pradžia, jis paaugo apie procentą.

Tuo tarpu už vieną eurą šiuo metu rinkoje yra mokama po 1,29424 dolerio, arba faktiškai tiek pat, kiek ankstesnės prekybos sesijos metu. Nuo šių metų pradžios euras dolerio atžvilgiu atpigo 6 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius