Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiantis Rio de Žaneiro olimpiadai išniro „Petrobras“ skandalo šmėkla

Su didžiausiu pastarojo meto korupcijos skandalu Brazilijoje, kurio epicentre atsidūrė valstybinė naftos milžinė „Petrobras“, siejamos kompanijos toliau laužydamos įstatymus vykdo veiklą statydamos objektus 2016 m. olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire, rašo naujienų svetainė theguardian.com.
Rio de Žaneiras
Rio de Žaneiras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Brazilijos policija pradėjo tirti galimus pažeidimus, vykdant 10 mlrd. dolerių vertės statybų kontraktus ruošiantis olimpiadai.

Rio de Žaneiro miesto taryba jau pareiškė, kad visi sudaryti statybų kontraktai yra atviri.

Federalinės policijos vadovas Igoras Romario teigė, kad inžinerinės įmonės, kurių veikla jau yra tiriama dėl „Petrobras“ skandalo, labai tikėtina, kad yra įsivėlusios ir į kyšininkavimą bei įstatymų nesilaikymą statant įvairius pastatus artėjančiai sporto šventei.

Didžiausia Lotynų Amerikos inžinerinė kompanija „Oderbrecht“ yra įtraukta į beveik pusės olimpinių projektų vykdymą.

Šios bendrovės generalinis direktorius Marcelo Oderbrechtas yra suimtas dar nuo birželio mėnesio ir šiuo metu laukia teismo nuosprendžio dėl kaltinimų korupcija „Petrobras“ skandale.

Brazilija deda daug pastangų, siekdama, kad artėjanti olimpiada apsieitų be didesnių skandalų ir būtų visiškai saugi.

Dar visai neseniai didžiausia Pietų Amerikos ekonomika mėgavosi įspūdingais ekonomikos augimo tempais, tačiau dabar išgyvena didžiausią recesiją per tris dešimtmečius.

Rio de Žaneiro meras Eduardo Paesas, kuris yra ir tikėtinas kandidatas į prezidento postą 2018 m. rinkimuose, teigė, kad sėkmingos olimpinės žaidynės gali pagerinti Brazilijos reputaciją.

Už olimpinės infrastruktūros projektus atsakinga Rio de Žaneiro miesto taryba jau pareiškė, kad visi sudaryti statybų kontraktai yra atviri ir kilus neaiškumams bus atsakyta į visus klausimus.

Tuo tarpu dėl „Petrobras“ skandalo gerokai sulėtėjo arba net visai sustojo kai kurių infrastruktūros projektų, kuriuos vykdė korupcija kaltinamos bendrovės, statyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius