Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 25 /13:43

Jonas Milius: Rusijos inspektorių Lietuva tikisi gegužę

Lietuva gegužę tikisi sulaukti Rusijos inspektorių, kurie tikrins Lietuvos įmones ir po to spręs, ar galima atšaukti termiškai apdorotos kiaulienos importo draudimą. Veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius tikisi, kad netrukus po to draudimas turėtų būti atšauktas.
Kiaulės
Kiaulės / AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Šiuo metu deriname jų atvykimo datą, pirmadienį išsiųsime pasiūlymą – manome, kad kviesime po gegužės 5 dienos“, – BNS sakė J.Milius.

Jis teigė, kad inspektoriai Lietuvoje tikrins pasirinktas mėsos perdirbimo įmones. Anot jo, po patikrinimo ilgai netrukus turėtų būti atšauktas ir draudimas į Rusiją gabenti termiškai apdorotą kiaulieną.

Šiuo metu deriname jų atvykimo datą, pirmadienį išsiųsime pasiūlymą – manome, kad kviesime po gegužės 5 dienos, – BNS sakė J.Milius.

„Rusija, tikiuosi, įvertins priemones gerai, kurių ėmėmės, ribodami užkrato plitimą. (...) Paprastai jie neilgai delsia ir po apsilankymo greitai pateikia išvadas ir atšaukia draudimus“, – aiškino J.Milius.

Pasak jo, taip pat tikimasi, kad Rusija artimiausiu metu atšauks kitą ribojimą – gabenti produkciją per šaldytų produktų terminalus Klaipėdoje. J.Milius sakė, kad šiuo metu vis dar keičiamasi informacija su kaimyninės valstybės ekspertais.

„Greičiausiu metu tikimės, kad atidarys (šaldytuvus – BNS). Problemos kilo dėl elektroninės sistemos ir tam tikrų europinio lygio įstatymų, tai dabar ėmėmės daug techninių priemonių, kurios turėtų geriau padėti atsekti produkciją ir su Rusija nebeturėtų kilti problemų“, – teigė J.Milius.

Rusijos veterinarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) pranešė svarstanti galimybę atšaukti produkcijos su kiauliena importo iš Lietuvos ir Lenkijos apribojimus.

Rusijos tarnyba informavo Lietuvos ir Lenkijos veterinarijos tarnybas, jog per artimiausius du mėnesius ketina patikrinti tokią produkciją gaminančias įmones ir prašo suderinti inspektorių atvykimą.

Rusija nuo balandžio 7 dienos nebeįsileidžia bet kokių gatavų mėsos produktų su kiauliena iš Lietuvos ir Lenkijos. Sausio pabaigoje Lietuvoje dviejuose šernuose aptikus afrikinį kiaulių marą, Rusija iš karto uždraudė kiaulienos importą iš visos ES. Lenkijoje maras rastas vasario viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius