-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija uždraudė prekių reeksportą per Lenkiją

Rusijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba uždraudė per Lenkiją reeksportuoti augalinius produktus į Rusiją nuo spalio 6 d, rašo naujienų svetainė lenta.ru, remdamasi naujienų agentūros „ITAR TASS“ duomenimis. Apie tai penktadienį pranešė tarnybos atstovė spaudai Julija Trofimova.
Vilkikai
Vilkikai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Rusija Lenkija

„Mes atskleidėme faktus, kad Lenkija, prisidengdama reeksportu, mums tiekia savo produktus“, – sprendimo priežastis paaiškino J.Trofimova.

Draudimas taikomas toms prekių siuntoms, kurios buvo gaminamos kitose šalyse nei Lenkija, bet vėliau buvo iškrautos pastarosios teritorijoje prieš jas vežant toliau į Rusiją. Atstovė spaudai pažymėjo, kad apribojimas taikomas visiems augalinės kilmės produktams, tarp jų ir sėkloms. 

Spalio 8 d. Lenkijos užsienio reikalų ministras Grzegorzas Schetyna pareiškė, kad Varšuva ketina reikalauti griežtesnių sankcijų Rusijai. Pasak jo, tokiai Varšuvos pozicijai pritaria Europos Sąjunga, JAV ir Kanada.

Draudimas importuoti vaisius ir daržoves iš Lenkijos į Rusiją įsigaliojo nuo 2014 m. rugpjūčio 7 d. Tai buvo Maskvos atsakas JAV, Australijai, Kanadai, Norvgijai ir ES dėl pastarųjų įvestų sankcijų Rusijai. Rugpjūčio 20 d. iš draudžiamų importuoti prekių sąrašo Rusija išbraukė sėklines bulves, svogūnus, cukrinius kukurūzus ir žirnius sėjai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius