-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijoje pasigirdo svarstymų pereiti prie atsiskaitymų doleriais

Rusijos visuomeninės organizacijos „Opora Rosii“ viceprezidentas siūlo svarstyti galimybę verslui pereiti prie atsiskaitymų doleriais, nes dėl rublio kurso svyravimo įmonės patiria didžiulius nuostolius ir ilgai taip dirbti negalės.
Rusijos rublis
Rusijos rublis / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.
 
Aleksandras Žarkovas, visuomeninės organizacijos „Opora Rosii“ viceprezidentas, naujienų portalui gazeta.ru sakė: „Mes kol kas svarstome galimas išeitis, nesame išsiuntę jokio oficialaus rašo Ekonominės plėtros ministerijai. Mes svarstome, ieškome tokios išeities, kuri atitiktų ir bendrovių, ir vartotojų interesus.“
 
Pasak jo, į organizaciją kreipėsi daug verslininkų: „Atsižvelgiant į didelius valiutų kursų svyravimus ir faktą, kad įmonės importuoja daug ne maisto produktų, kompanijos patiria didelių nuostolių. O verslas negali visą laiką dirbti nuostolingai. Anksčiau ar vėliau toks verslas užsidaro.“
 
Jis priminė, kad įvesti atsiskaitymus doleriais yra neįmanoma pagal įstatymus.
 
„Vis tik, gal verta peržiūrėti galimybę leisti verslui atsiskaityti JAV doleriais, kurių kursą nustatytų Rusijos centrinis bankas“, – sakė A.Žarkovas.
 
Anksčiau buvo pranešta, kad Rusijos ekonominės plėtros ministerija svarstytų pasiūlymą nustatyti kainas tam tikriems produktams, jei toks pasiūlymas būtų pateiktas oficialiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius