Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ekonomistas Sergejus Gurijevas: šalis į audrą neria be kapitono

Rusijos ekonomistas ir Paryžiaus politikos tyrimų instituto profesorius Sergejus Gurijevas teigia, kad Rusijos laukia ekonominė audra,į kurią šalis plaukia neturėdama jokio kapitono. Savo straipsnyje laikraštyje „The Wall Street Journal“ S.Gurijevas teigia, kad blogiausi Kremliaus nuogąstavimai tapo realybe.
Rusijos ekonomistas Sergejus Gurijevas
Rusijos ekonomistas Sergejus Gurijevas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Ekonomistas teigia, kad Rusijos vyriausybė ir šalies centrinis bankas neturi jokios strategijos ir supratimo, kaip reikia elgtis šiuo metu susiklosčiusioje sudėtingoje finansinėje situacijoje. S.Gurijevo teigimu, finansų rinkos mato, kaip artėja ekonominė audra, tačiau nemato jokio kapitono.

S.Gurijevo teigimu, finansų rinkos mato kaip artėja ekonominė audra, tačiau nemato jokio kapitono.

Pastarosiomis savaitėmis išsipildė pačios didžiausios Rusijos valdžios baimės – naftos kaina nesustodama krito ir toliau, Azijos šalių bankai atsisakė suteikti finansinę paramą Rusijos bankams ir kompanijoms, o iliuzijos, kad Vakarų šalys atšauks sankcijas Maskvai, galutinai išsisklaidė.

Tuo tarpu Maskva darė vieną klaidą po kitos.

Draudimas į Rusiją importuoti prekes pasirodė esantis visiškai nenaudingas. Be to, Kremlius ir centrinis bankas taip ir negali paaiškinti, kokiu būdu jie ruošiasi spręsti milžiniškų Rusijos bankų ir didžiųjų įmonių užsienio skolų klausimą.

Šiandien nedidelė recesija Rusijoje jau atrodo kaip nereali svajonė. S.Gurijevas perspėja, kad jeigu Vakarai neatšauks įvestų sankcijų, o naftos kainos nepradės vėl augti, tai 2015 m. situacija Rusijos ekonomikoje tik blogės.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius