Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos finansų rinkos atsigauna

Rusijos finansų rinkos atsigauna po didelio nuosmukio, po t, kai Rusija okupavo ir aneksavo Krymą, o Vakarų įvedė sankcijas, kas privertė investuotojus trauktis iš Rusijos, rašo „CNN Money“.
Akcijų birža
Rusijos finansų rinkos atsigauna / „Scanpix“ nuotr.

„Micex“ indeksas nuo sausio ir kovo smuko 21 proc., bet nuo tada jau atsigavo ir dabar yra maždaug tokiame pat lygyje, kaip ir iki krizės. Atsigauna ir Rusijos rublis, kuris JAV dolerio atžvilgiu dėl įkaro prieš Ukrainą smuko apie 11 proc.

Ekspertai sako, kad investuotojai grįžta į Rusijos rinkas, slūgstant nerimui dėl Ukrainos ir galimų naujų griežtų sankcijų.

„Situacija Ukrainoje neišsisprendė, bet taip pat neįvyko ir blogiausias galimas scenarijus“, – sakė Marcusas Svedbergas, „East Capital“ vyriausiasis ekonomistas.

Santykiai tarp Maskvos ir Vakarų yra prasčiausi nuo Šaltojo karo laikų dėl Krymo aneksijos  ir Rusijos teroristų siautėjimo Rytų Ukrainoje. Dėl to JAV ir Europa paskelbė sankcijas kai kurioms Rusijos įmonėms ir pareigūnams. Nors Ukrainoje vis dar neramu, tačiau baimė dėl konflikto plitimo, kuris paveiktų Rusijos ekonomiką, yra nuslūgusi.

„Negalima pasakyti, kad jokios sankcijos yra negalimos. Bet jų tikimybė sumažėjo“, – sakė M.Svedbergas. Pasak jo, į Rusiją grįžta ir instituciniai investuotojai. Kai kurie fondai pirko daugiau Rusijos aktyvų krizės metu. 

Rusijos ekonomika sulėtėjo iki 0,9 proc. augimo pirmąjį šių metų ketvirtį. Praėjusių metų sausį–kovą šalies ekonomika augo 2 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius