-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos milijardierius Ališeras Usmanovas tapo turtingiausiu Didžiosios Britanijos žmogumi

Rusijos milijardierius Ališeras Usmanovas atsidūrė pirmojoje britų laikraščio „The Sunday Times“ sudaromo turtingiausių žmonių sąrašo vietoje – jo turtas įvertintas 13,3 mlrd. svarų.
Ališeras Usmanovas
Ališeras Usmanovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

59 metų magnatas, kuris pradėjo nuo plastikinių maišelių gamybos, dabar turi didžiausią Rusijoje geležies rūdos tiekėją „Metalloinvest“ ir beveik 30 proc. futbolo klubo „Arsenal FC“ akcijų.

Jam taip pat priklauso holdingas Rusijos didžiausioje interneto kompanijoje mail.ru ir daug mobiliojo ryšio operatoriaus „MegaFon“ akcijų.

Plieno magnatas Lakshmi Mittalas, kuris pirmojoje sąrašo vietoje buvo aštuonerius metus, šiemet su 10-čia mlrd. svarų liko ketvirtoje vietoje. Pernai jo turtas buvo vertinamas 12,7 milijardo.

L.Mittalas, kurio akcijų paketas plieno gamybos milžinėje „ArcelorMittal“ nuo 28 mlrd. svarų piko nukrito iki 5,95 mlrd. svarų, yra labiausiai Britanijos ir Airijos turtuolių sąraše nusmukęs turtuolis.

Bendras tūkstančio didžiausių turtuolių turtas sudaro beveik 450 mlrd. svarų, o pirmųjų 200 turtuolių bendras turtas yra 318,2 mlrd. svarų, rodo sąrašas.

Antroje vietoje yra šiemet labiausiai pakilęs „Warner Music“ savininkas Lenas Blavatnikas, kurio turto vertė nuo 3,4 mlrd. svarų praėjusiais metais pašoko iki 11 mlrd. svarų.

Šis Rusijoje gimęs žiniasklaidos magnatas, kuris dabar turi JAV pilietybę, praėjusį mėnesį už 2 mlrd. svarų pardavė savo akcijas Rusijos naftos ir dujų gigantėje TNK-BP.

Į 25-ąjį metinį sąrašą, kuri minėtas britų laikraštis skelbia sekmadienį, įtraukti 88 milijardieriai. Pernai tokių buvo 77, o 1989-aisiais, kai buvo parengtas pirmasis sąrašas – vos devyni.

Pirmojo sąrašo pirmojoje vietoje buvo karalienė Elizabeth II, kurios turtas tada buvo vertinamas 5,2 mlrd. svarų ir apėmė visą karūnos nekilnojamąjį turtą bei karališkojo meno kolekciją. Po 1993-ųjų ji iškrito iš tos pozicijos, nes buvo pradėtas vertinti tik jos asmeninis turtas.

Šiemet trečioje sąrašo vietoje yra broliai Sri ir Gopi Hindujos iš Londone įsikūrusio tarptautinio konglomerato „Hinduja Group“, kurių turtas vertinamas 10,6 mlrd. svarų.

Futbolo klubo „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius, kuris turtus susikrovė naftos pramonėje, nukrito dviem vietomis žemyn ir yra penktoje vietoje – su 9,3 mlrd. svarų vertės turtu.

Naujokas pirmajame 20-uke yra Saudo Arabijos verslininkas Mohamedas Bin Issa al Jaberas, kuris su 4,5 mlrd. svarų yra 15-oje vietoje ir lenkia 19-oje vietoje su 3,5 mlrd. svarų atsidūrusį „Virgin“ įkūrėją Richardą Bransoną.

Anksčiau šį mėnesį „eksbitlas“ Paulas McCartney 25-us metus iš eilės užėmė pirmąją „The Sunday Times“ parengto turtingiausių muzikantų sąrašo vietą. Jo ir jo trečiosios žmonos Nancy Shevell turtas vertinamas 680 mln. svarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius