Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos rublis nustojo smukti, o naftos kaina stabili

Pasaulis laukia. Taip ekonomistai apibūdina susiklosčiusią situaciją. Po staigaus kritimo Rusijos rublis stabilizavosi ir net atgavo dalį vertės, tuo tarpu naftos kaina dėl neramumų Ukrainoje kol kas nešoktelėjo.
Rusija naftą Baltarusijai nori tiekti mainais gaudama gausybę nuolaidų.
Degalinė. / Reuters/Scanpix nuotr.

Daugiau nei 70 proc. Rusijos naftos ir dujų eksportuojamos per Ukrainos teritoriją, todėl analitikai būgštauja, jog dėl krizės tiekimas gali sutrikti.

Sumažėjus naftos paklausai JAV, ketvirtadienį Azijoje „juodojo aukso“ kainos traukia skirtingomis kryptimis. WTI rūšies naftos kainos balandžio sandoriams smuko 33 centais iki 101,12 JAV dolerio už barelį.„Brent“ kainos balandžio sandoriams pakilo 20 centų iki 107,96 JAV dolerio už barelį.

JAV Energetikos departamentas pranešė, jog naftos atsargos praėjusią savaitę, kuri baigėsi vasario 28 dieną, išaugo 1,4 mln. barelių. Investuotojai taip pat stebi padėtį Ukrainoje, kur rusų ginkluotos pajėgos įsiveržė į Krymą.

Rusija yra viena didžiausių naftos gamintojų pasaulyje ir antra pagal dydį gamtinių dujų gamintoja. Daugiau nei 70 proc. šalies naftos ir dujų eksportuojamos per Ukrainos teritoriją, todėl analitikai būgštauja, jog dėl krizės tiekimas gali sutrikti.

Rusijos rublis savaitės pradžioję kritęs iki 36,75 už dolerį kiek paklo. Šiandien rublis kainuoja 36,08 už dolerį.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius