Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Rusijos vicepremjeras A.Dvorkovičius: Rusijos ūkį labiausiai gramzdina investicijų trūkumas

Rusijos ekonomikai iššūkių netrūksta – smarkiai atpigusi nafta, valiutos pažeidžiamumas ir Vakarų sankcijos. Tačiau vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius pabrėžia, kad labiausiai ūkį skandina naujų investicijų trūkumas, rašo CNBC.
Arkadijus Dvorkovičius
Arkadijus Dvorkovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kaip su tuo kovoti? Mes dirbame su naujais partneriais. Štai kodėl mes lankomės Kinijoje, kitose valstybėse, ieškodami partnerių, kurie galėtų investuoti mūsų valstybėje“, – sakė jis.

Rusijos ekonomika, kuri pernai augo vos 0,6 proc., manoma, nugrims į gilią recesiją šiemet dėl pigios naftos ir Vakarų sankcijų, kurios atskleidė struktūrines Rusijos ekonomikos silpnybes, padarė įtaką verslo ir vartotojų pasitikėjimui.

Šį mėnesį Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pablogino Rusijos ūkio augimo prognozes – šiemet valstybės ekonomikai prognozuojamas 3,8 proc., o kitais metais – 1,1 proc. susitraukimas. Anksčiau TVF prognozavo atitinkamai 3 proc. ir 1 proc. nuosmukį.

Nepaisant to, A.Dvorkovičius teigia, kad valstybė užsitikrino pakankamą rezervą, kad palaikytų tam tikrą tendenciją prekių rinkoje.

„Mes nesitikime didesnių naftos kainų, galvodami apie savo ekonominę politiką. Mes jau kurį laiką taupome pinigus tokioms krizėms, su kokia susiduriame dabar. Taigi šiuo metu turime rezervų, kurie leidžia palengvinti šį periodą, padėti skurdžiai gyvenančioms šeimoms ir padidinti nedarbo išmokas“, – sakė jis.

A.Dvorkovičius pabrėžė, kad silpnas rublis turi ne vien neigiamų pasekmių – Rusijos pramonės ir žemės ūkio produkcijos eksportui tai yra naudinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius