Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Rusų anglys ir koksas Klaipėdos uosto nevilioja

Rusų eksportuotojai pasiūlė Klaipėdos uostui krauti anglis ir koksą – apie 2,5 mln. tonų per metus, gabenamas į Europą, tačiau uosto toks pasiūlymas nevilioja – kai kur anglių kalnai iškiltų per arti gyvenamųjų namų, nes uostas prispaustas miesto.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Rusijos plieno ir kalnakasybos įmonė „Mechel“ siūlo Klaipėdos uostui krovinių, kurių priimti čia šiuo metu nėra galimybių – uostas teigia, kad dėl kaupimo aikštelių trūkumo geriau gabenti mažiau, bet brangesnių prekių, ketvirtadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Rusijos įmonė „Mechel“ norėtų su Lietuva megzti transporto logistikos ryšius, tačiau Klaipėdos uostas tam dar nepasirengęs.

Viena didžiausių Rusijos pramonės įmonių grupė „Mechel“ verslą Lietuvoje plėtoja nuo 2003 metų, kai įsigijo Kaune bankrutavusią gamybos įmonę „Mechel Nemunas“ yra didžiausia regione metalo tinklo ir vinių gamintoja, apie 70 proc. produkcijos ji eksportuoja į Lenkiją ir Skandinaviją. Pasak įmonės generalinio direktoriaus pavaduotojo Adipo Valitovo, šiemet per pusmetį produkcijos parduota už daugiau kaip 82 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius