Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ pristato naują maršrutą iš Kauno į Geteborgą (atnaujinta 12.46 val.)

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ toliau plečia savo veiklą Lietuvoje – nuo lapkričio 2 dienos aviakompanijos lėktuvai skraidys dar vienu nauju maršrutu.
„Ryanair“ bazės Kauno oro uoste atidarymas
„Ryanair“ lėktuvas / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Šiandien atnešiau gerų žinių Lietuvai. Ketiname plėstis“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė „Ryanair“ Airijos, Didžiosios Britanijos, Šiaurės Europos ir Baltijos šalių rinkos vadovas Laszlo Tamas.

Jo teigimu, „Ryanair“ iš Kauno skraidys dar vienu maršrutu – į Geteborgą (Švedija). Anot L.Tamo, į Geteborgą bendrovės lėktuvai skraidys tris kartus per savaitę – trečiadienį, penktadienį ir sekmadienį.

L.Tamas vylėsi, kad naują maršrutą pamėgs ir švedų turistai, ir verslininkai. Tai leistų aviakompanijai padidinti aptarnautų keleivių Lietuvoje skaičių iki 1 milijono per metus.

Kol kas „Ryanair“ iš Kauno skraido 18 maršrutų, Geteborgas bus 19-asis.

Avialinijų atstovas sakė, kad bendrovė vis dar svarsto galimybę pradėti skrydžius iš Vilniaus ir Palangos. „Bet kol kas tai yra tik diskusijos. Tariamės ir su kitomis Baltijos šalimis“, – pabrėžė jis.

Tiesa, L.Tamas pripažino, kad nuo rudens gali nelikti kai kurių ne itin pelningų maršrutų. „Jei skrydžiai nepelningi, mes negalime jų sau leisti. Tokie skrydžiai gali būti nutraukti visai arba tapti sezoniniais“, – sakė jis ir pridėjo, kad tvirto sprendimo kompanija dar neturi, nors anksčiau buvo skelbiama, jog „Ryanair“ nuo lapkričio gali nebeskraidyti į Brėmeną (Vokietija), Birmingamą (Jungtinė Karalystė) ir Žironą (Ispanija).

„Ryanair“ atstovas smarkiai kritikavo Lietuvos turizmo departamentą, kuris esą beveik nesirūpina Lietuvos žinomumo didinimu užsienyje. „Žmonės nežino, kodėl jie turėtų atvykti į Lietuvą“, – sakė L.Tamas ir pridėjo, kad Lietuvos turizmo departamentas kartu su skrydžių bendrovėmis turėtų dėti pastangas ir vilioti lankytojus į Lietuvą.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad gegužę Kaune buvo atidaryta pirma „Ryanair“ bazė Rytų ir Centrinėje Europoje. Kaune laikomi du bendrovei priklausantys lėktuvai „Boeing“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius