-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ skrydžius Kauno oro uostas kompensuos išskirtinėmis kryptimis

Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ iš Kauno į Vilnių perkeltus skrydžius į Barseloną ir Milaną kompensuos išskirtinės kryptys, kuriomis domisi ne tik lietuviai, bet ir kaimyninių šalių keliautojai, teigia Kauno oro uosto vadovas.
„Ryanair“ kompanijos vadovas Michaelas O'Leary
„Ryanair“ kompanijos vadovas Michaelas O'Leary / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Žiūrint, kas ką gali kompensuoti – yra išskirtinių krypčių tik iš Kauno – Alikantė (Ispanija – BNS), Graikijos Rodo ir Koso salos. Čia mes galime tikėtis aktyvumo tiek pačių vilniečių, tiek ir keleivių iš Lenkijos, Latvijos, neskaitant Kaliningrado ir Baltarusijos“, – antradienį žurnalistams sakė Arijandas Šliupas.

Anot jo, Baltarusijos gyventojai rodo susidomėjimą skrydžiais iš Kauno.

„Matome baltarusių keleivių augimą skrendant per Kauno oro uostą. Vasarą, manau, tas skaičius bus dar didesnis, nes tos kryptys yra išskirtinės ir regiono prasme“, – sakė A.Šliupas.

Anot jo, baltarusiams yra patrauklus Paryžius, Vokietija, Londonas, tačiau išskirti nebūtų galima nė vienos krypties.

A.Šiupo teigimu, siekiant pritraukti Baltarusijos keliautojus, toliau planuojamos rinkodaros priemonės – balandį planuojama dalyvauti parodoje Minske, ypač aktyviai rinkodara ketinama užsiimti miestuose, kur yra Lietuvos konsulatai ir žmonės ateina gauti vizų.

Reklamuotis planuojama ir Kaliningrade, kurio rinka yra įdomi ne tik Kauno, bet ir Vilniaus bei Palangos oro uostams. Vizų išdavimą, pasak A.Šliūpo, ketina supaprastinti ir Latvija bei Estija: „Turim regioninę kovą“.

Pasak jo, sulėtėjęs augimas gali būti kompensuotas, ir oro uostas neketina keisti keleivių skaičiaus prognozės 2011–iesiems, nes jos darytos atsargiai.

„Keleivių skaičiaus prognozės buvo vertinamos atsargiai ir dėl to nemanau, kad ženkliai tos prognozės pasikeistų atsižvelgiant į tai, kad „Ryanair“ iš Vilniaus pradės skraidyti“, – sakė A.Šliupas.

Jo teigimu, „Ryanair“ pasiruošęs vystyti abu oro uostus, o jų bazė Kaune yra stabilumo garantas Kauno oro uostui ir bendrovės įsipareigojimų ir strategijos ženklas.

Anot jo, vilniečių, skrendančių į Barseloną ar Milaną, skaičius būtų sumažėjęs, net „Ryanair“ nepasitraukus, nes tomis pat kryptimis iš Vilniaus skraidina ir bendrovė „Wizzair“.

Kauno oro uostas šiemet planuoja aptarnauti 926 tūkst. keleivių – 14,5 proc. daugiau nei pernai, kai jų skaičius siekė 809 tūkst.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius