Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltis džiugina kai kuriuos prekybininkus ir taksistus

Žiemos prekes pardavinėjantys verslininkai teigia, kad į Lietuvą atėjus šalčiams ši rinka smarkiai atsigavo, nors kelerius metus buvo apmirusi.
Taksi
Taksi / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Šaltis

Kaip pranešė LTV laida „Panorama“, vienos sporto prekių parduotuvės atstovas teigė, kad šiemet slidžių parduodama keturis kartus daugiau nei pernai.  Terminių drabužių, kojinių, pirštinių ir kitų šilumą sulaikančių drabužių pardavimas išaugo iki kelių, o veido kaukių – net 10 kartų.

Tuo metu, kol vairuotojai šaltus orus keiksnoja, taksistams pats darbymetis. Tik prasidėjus šalčiams, kas rytą sulaukiama keliasdešimties skambučių su prašymais užvesti automobilius. Šiauliuose tokia paslauga kainuoja apie 8 litus, tačiau esą galima susitarti ir pigiau. Tiesa, šiuo metu pagalbos prašančių vairuotojų gretos sumažėjo. Tačiau šalta žiema taksi įmonėms vis dėlto pelninga. Keleivių srautas išaugo trečdaliu, o rytais norint įvykdyti visus užsakymus į gatves siunčiama papildomų mašinų.

Vieno didžiausių šalyje autoservisų tinklo „Kemi“ atstovai sako, kad dėl šaltų orų per dvi savaites klientų srautas išaugo 50 proc., o po šio savaitgalio – dar 25 proc.

Dažniausiai taisomi automobilių starteriai, keičiami akumuliatoriai, tvarkomos užšalusios dyzelino ar elektros sistemos. Šalčio sukelti gedimai vidutiniškai mašinos savininkui kainuoja nuo 70 iki kelių šimtų litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius