-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsonas“ planuoja išsinuomoti mėsos perdirbimo įmonę

Mėsos gamintoja bendrovė „Samsonas“ nori išsinuomoti mėsos perdirbimo įmonę, kuri padės įgyvendinti užsienio partnerių poreikius. Įmonė skaičiuoja, kad šiemet, palyginti su pernai, eksporto pajamos išaugs nuo 7 proc. iki 25–30 procentų.
Mėsa
Mėsa / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Samsono“ prezidentas Alfredas Rimkus teigė nusižiūrėjęs bent 4 finansinių sunkumų patiriančias bendroves, kurių turimos technologinės linijos būtų įdomios, tačiau įmonių neįvardijo, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Šiandien mėsos perdirbimo įmonę galima nusipirkti, nes jos išgyvena nelengvus laikus, tačiau paprasčiau ir pigiau yra išsinuomoti gamybos plotus, užuot pirkus įrenginius ir plėtus savo cechus. Mūsų žmonės pasiruošę bet kada pradėti gamybą naujoje vietoje“, – apie strategiją pasakojo A.Rimkus.

„Samsonas“ derasi su Latvijos, Estijos pirkėjais, jau susitarta su Skandinavijos prekybininkais ir tvarkomi dokumentai, kad būtų galima pradėti vežti gaminius. Kol kas įstrigo tik pardavimai Rusijoje ir Vokietijoje. Nors bendrovė jau turi sutartis su konkrečiais pirkėjais, tačiau dėl biurokratijos metus neišduodami sertifikatai.

Įmonė valdo mėsos perdirbimo gamyklą, skerdyklą, vaisių ir daržovių perdirbimo cechą, muitinės sandėlius ir 15 parduotuvių. Bendrovėje dirba 690 žmonių.

„Samsono“ apyvarta pernai buvo 115 mln. litų – 10,2 proc. mažiau nei 2008 metais, kai apyvarta siekė 128 mln. litų.

Įmonės „Norfos mažmena“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis irgi pritaria, kad šiuo metu pačiam neverta statyti maisto perdirbimo gamyklų. Prekybos tinklą valdanti bendrovė paslaugas perka iš dabar bankrutuojančios perdirbimo įmonės, tačiau nesiruošia statyti savo cechų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius