Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šanchajuje Lietuvą pristatys oro balionas (nuotraukos)

Gegužės 1 dieną Šanchajuje (Kinija) prasidėsiančioje pasaulinėje parodoje „Expo 2010“ Lietuvos paviljone bus pristatytas krepšinis, Klaipėdos menininko Vytauto Karčiausko dinaminė skulptūra „Aš galiu“ ir iki šiol sostinės Katedros aikštėje buvusi menininko Gitenio Umbraso sukurta plytelė „Stebuklas“.
Lietuvos paviljono generalinis komisaras Romas Jankauskas
Lietuvos paviljono generalinis komisaras Romas Jankauskas vylėsi, kad per šešis mėnesius vyksiančią parodą, paviljoną aplankys 3-4 mln. žmonių. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Kinijos ambasados Lietuvoje laikinasis reikalų patikėtinis Guo Zhijun, parodoje „Expo 2010“, kurios tema „Geresnis miestas, geresnis gyvenimas“, šiemet dalyvaus 192 pasaulio valstybės, 50 tarptautinių organizacijų, 36 pasaulio miestai ir 18 stambių verslo kompanijų. Kinai tikisi, kad šešis mėnesius vyksiančią parodą aplankys 70 mln. žmonių. Jau dabar į šią parodą parduota maždaug 25 mln. bilietų.

„Expo 2010“ bus pristatomi pažangiausi šiuolaikinių miestų planavimo ir projektavimo pavyzdžiai, pasiekimai gyvenamojo būsto bei visuomeninės paskirties pastatų statyboje, pabrėžiama harmonijos su aplinka ir gamta svarba. Dėmesio bus skiriama ir kitoms šiuolaikinio žmogaus gyvenimo ir veiklos sritims.

Po Lietuvą „skraidins“ oro balionu

Savo paviljono parodoje simboliu mūsų šalis šiemet pasirinko įspūdingo dydžio oro baliono muliažą, kurio vien krepšys yra 10 metrų ilgio bei 10 metrų pločio, ir lankytojus kvies leistis į skrydį po Lietuvą, kur modernūs pastatai ne tik atspindi miestų pažangą, bet ir įsilieja į senosios architektūros ansamblį.

null/Lietuva šiemet savo paviljono simboliu pasirinko milžinišką oro balioną
Lietuva šiemet savo paviljono simboliu pasirinko milžinišką oro balioną.

Paviljone įrengtame krepšinio kampe bus pristatytas 2011 metais Lietuvoje vyksiantis Europos krepšinio čempionatas. Svečiai turės galimybę pamėtyti į krepšį ir įsiamžinti šalia žinomų krepšininkų atvaizdų. „Parodoje tikimės pamatyti ir trenerį Joną Kazlauską“, – sakė Lietuvos paviljono generalinis komisaras Romas Jankauskas.

Pačiame paviljono viduryje, R.Jankausko teigimu, bus eksponuojama iki šiol sostinės Katedros aikštėje buvusi menininko Gitenio Umbraso plytelė su užrašu „Stebuklas“. Parodos lankytojams gidai pasakos apie tikėjimą, kad atsistojus ant plytelės, sugalvojus norą ir apsisukus aplink savo ašį, jis būtinai išsipildys. Norą sugalvoję „Expo 2010“ lankytojai jį galės užrašyti ant popierėlio ir įmesti į specialiai tam šalia plytos padėtą dėžutę.

Taip pat Lietuvos paviljone bus eksponuojama klaipėdiečio menininko Vytauto Karčiausko dinaminė skulptūra – judantis 3,45 metrų aukščio ir 2,8 metrų pločio ratas – „Aš galiu“.

Tradiciškai paviljono lankytojai galės paragauti tradicinių lietuviškų patiekalų, alaus ir vieno stipriausių – 50 laipsnių – tradicinio gėrimo samanės.

Lietuvos paviljono generalinis komisaras vylėsi, kad Lietuvos paviljoną per pusę metų aplankys 3-4 mln. žmonių, maždaug po 20 tūkst. kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius