Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarkino atlyginimas mažėja 30 proc. – iki 13,8 tūkst. Lt

Nuo šių metų rugsėjo Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas gaus 30 proc. mažesnį atlyginimą, nei numatyta pagal Lietuvos banko įstatymą. Atskaičius mokesčius jis sieks 13,8 tūkst. litų.
Reinoldijus Šarkinas
Reinoldijus Šarkinas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pirmininko pavaduotojų mėnesio atlyginimai bus 24 proc. mažesni nei buvo šių metų pradžioje, dviejų valdybos narių – 16 proc. mažesni, teigiama Lietuvos banko išplatintame pranešime.

Tai jau trečias kartas šiais metais, kai Lietuvos banko valdybos pirmininkas ir kiti valdybos nariai mažina savo atlyginimus, reaguodami į atlyginimų mažinimą valstybės institucijose ir privačiame sektoriuje.

Lietuvos banko valdybos pirmininko prašymu jo darbo užmokestis atskaičius mokesčius ir „Sodros“ įmokas nuo vasario 1 d. iki balandžio 30 d. buvo sumažintas 15 proc., o nuo gegužės 1 d. – 20 proc. Šiuo laikotarpiu du kartus savo atlyginimus mažino ir kiti Lietuvos banko valdybos nariai – vidutiniškai po 15 proc.

Lietuvos banko valdybos pirmininko atlyginimas lygus šešiems piniginio tarpininkavimo įstaigų tarnautojų vidutiniams mėnesiniams darbo užmokesčiams, skelbiamiems Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

Lietuvos banko valdybos pirmininko įsakymu nuo šių metų gegužės 1 d. 5 proc. buvo sumažinti Lietuvos banko struktūrinių padalinių (departamentų ir savarankiškų skyrių) vadovų ir jų pavaduotojų atlyginimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius