Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulės modulių gamyklos projektas nukeltas dar metams

Bendrovė „Via Solis“, kurios gaminami saulės moduliai turėtų būti unikalūs pasaulyje, turėjo pradėti veikti šiemet, tačiau veiklos pradžia, įstrigus įmonės „BOD Group“ pastato statybai atidėta metams. „Via Solis“, ruošdamasi gamybai, dirbo trejus metus, kelis šimtus tūkstančių litų per metus išleisdavo tyrimams, rašo „Verslo žinios“.
Saulė
Saulė
Temos: 1 „BOD Group“

„Nemanau, kad vėlavimas mums buvo žalingas. Nors saulės modulių kainos nukrito, o gamintojų pelno marža sumažėjo, tai palanku vartotojams ir duoda postūmį visai saulės pramonės plėtrai“, – aiškino „Via Solis“ valdybos narys Rimvydas Karoblis.

Freiburgo institute Vokietijoje šiuo metu testuojamas būsimasis „Via Solis“ gamybos modelis. Jei rezultatai bus teigiami, naujoji technologija bus patentuojama, nes kol kas saulės modulių niekas taip negamina.

Šiuo metu saulės moduliai gaminami ant stiklo išdėliojant fotovoltines plokšteles ir, pridengus jas plastiko lakštais, suklijuojant aukštoje temperatūroje. Visa šis „sumuštinis“ sudedamas į aliuminio rėmus. „Via Solio“ idėja – plastiką pakeisti 2 milimetrų storio stiklu.

„Teks suderinti įrenginius iš stiklo ir saulės modulių gamybos pramonės – tai didelis galvos skausmas. Tačiau būtent dėl to mūsų gamyba bus unikali“, – tvirtino R.Karoblis.

Anksčiau buvo planuota, kad jau 2015 metais „BOD Group“ įmonės ir „Via Solis“ eksportuos beveik 0,5 mlrd. litų vertės produkcijos. Tačiau statybos ir šiandien dar nepradėtos. Pasak „BOD Group“ generalinio direktoriaus Vidmanto Janulevičiaus, iš pradžių koją pakišo savivaldybių rinkimai, vėliau nuspręsta projektą keisti, kad pastatui šildyti ir įrenginiams aušinti būtų naudojama geoterminė energija, ir buvo imtasi gręžinių priemonių.

„BOD Group“ įmonės su saulės energetika susijusiems projektams yra gavę apie 45 mln. litų ES paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius