Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldybės verslui skolingos daugiau kaip 243 mln. litų

Savivaldybių ir jų valdomų įstaigų skola verslininkams už suteiktas paslaugas ir prekes per kelis šių metų mėnesius padidėjo beveik 50 proc. iki daugiau kaip 243 mln. litų.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Verslininkai tikina, kad dėl to ypač kenčia įmonės, kurios dirba su valstybinėmis institucijomis -jos pačios klimpsta į skolas darbuotojams, kreditoriams, Mokesčių inspekcijai, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Nuo to, kokią dalį bendrovės veikloje sudaro valstybiniai užsakymai, priklauso, kiek savivaldybių skolos lemia jos finansinę padėtį. Juk yra įmonių, kurios atlieka būtent valstybinius užsakymus“, – sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas.

Pasak jo, su valstybe iš dalies galima tartis ir atidėti skolingus mokesčius, tačiau ne su savivaldybėmis. Tuo metu verslas privalo mokesčius mokėti laiku, kitaip jam skiriamos baudos.

„Valstybės noras toks – ji perka už dyką, o atsiskaito, kada nori. Ir netesybų į sutartį neįtrauksi, nors pagal Civilinį kodeksą galima 5 proc. metinių palūkanų netesybų priskaičiuoti. Tačiau niekas su valstybe teistis nenori, mat įmonei tai reikš, kad ji daugiau niekuomet nelaimės jokio viešojo konkurso“, – teigė S.Besagirskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius