Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldybių tarybos imasi didinti kanceliarines išmokas

Viena pirmųjų daugiau kaip dvigubai didinti išmokas nusprendė Biržų rajono taryba, rašo dienrašis „Lietuvos žinios“. Joje dirbantys politikai, pateikę išlaidas patvirtinančius dokumentus, vietoj 270 litų kas mėnesį nuo kitų metų gaus po 600 litų.
Eurai
Eurai / 123rf.com nuotr.

Biržų rajono merė Irutė Varzienė dienraščiui teigė, kad toks buvo visos tarybos daugumos sprendimas. „Iš visų frakcijų atstovų sudaryta komisija aptarė būtent tokią sumą ir vienbalsiai pasiūlė tarybai atitinkamus reglamento pakeitimus. Taryba sutiko didinti išmokas“, – sakė ji.

Apie siekį padidinti tarybos nariams skiriamas išmokas prabilo ir Šakių rajono politikai. Šį mėnesį tikimasi patvirtinti tarybos reglamento pakeitimus, kad išmoka padidėtų nuo 421 iki 632 litų. Tokiam projektui linkęs pritarti ir Šakių rajono meras Juozas Bertašius.

„Kai kuriems tarybos nariams neužtenka gaunamų pinigų automobilio degalams. Važinėti reikia ne vieną ir ne du kartus per mėnesį į rajono centrą, nes pagal dabartinę tvarką komitetų posėdžiai vyksta ne tą dieną, kai posėdžiauja taryba. Tad kelionės iš atokesnių vietovių daugiau kainuoja“, – tvirtino J.Bertašius.

Pasak jo, Šakių politikai didesnių išmokų nusipelnė ir dėl to, kad šio rajono savivaldybė yra viena iš nedaugelio, kurios nėra prasiskolinusios, tad juos reikia paskatinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius