-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Scandic Hotels“ pasitraukė iš Lietuvos rinkos

Skandinavijos viešbučių tinklas „Scandic Hotels“, Vilniaus centre valdęs viešbutį „Scandic Neringa“, nutraukė nuomos sutartį ir pasitraukė iš Lietuvos rinkos.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Rinka

Šiuo metu „Neringos“ viešbutyje veiklą vykdančios įmonės „Neringa Hotel“ savininko Jono Tamulio teigimu, „Scandic Hotels“ ir viešbučio patalpų savininko Švedijos fondo „LR Baltic Holding“ keliai išsiskyrė nuo spalio 1 dienos, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Scandic Hotels“ nekomentuoja, kodėl nusprendė pasitraukti iš Lietuvos. J.Tamulio nuomone, Skandinavijos viešbučių tinklas neatlaikė krizės. Teigiama, kad viešbučio pastatas taip pat netrukus bus perleistas Lietuvos investuotojams.

„Turėti viešbučių tinklą yra brangus malonumas, o pats „Scandic“ pasitraukimas nėra žiaurus nuostolis – vienas pasitrauks, kitas ateis. Svarbiau pati terpė. Kai pasižiūri į Lietuvos viešbučių užimtumą, o jis dabar yra 38 proc., rezultatas atrodo nepatraukliai investuotojams“, – teigė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

1998 metais „Neringos“ viešbutį įsigijęs koncernas „MG Baltic“ į jo rekonstrukciją investavo 3,5 mln. litų. 2001 metais „Neringos“ viešbutį koncernas išnuomojo „Scandic Hotels“, tuomet skelbta, kad sutartis sudaryta 15 metų.

2005-ųjų liepą „MG Baltic“ pardavė viešbučio pastatą Suomijos bendrovei „Dividum“, kuri priklausė Didžiosios Britanijos nekilnojamojo turto bendrovių „London & Regionai Properties“ grupei.

„Scandic Hotels“ valdo 157 viešbučių tinklą, daugiausia – Skandinavijos šalyse. Du viešbučius grupė turi Estijoje, taip pat du – Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius